Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.11.2006.

19:55

Laudrup najbolji Danac svih vremena

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Mihael Laudrup proglašen je za najboljeg danskog fudbalera svih vremena.

"Prilično je neobično kada dobijete priznanje za celu karijeru, a ne za jednu sezonu," rekao je Laudrup koji je već dobio priznanje 'Zlatni fudbaler Danske' u izboru UEFA 2004. godine.

Treneri i igrači koji su radili sa Laudrupom, Johan Krojf, Đovani Trapatoni, Mišel Platini, tvrde da bi Laudrup, da je bio sebičniji, postao jedan od najvećih legendi fudbala. Laudrup je bio poznat po tome što je više voleo da asistira nego da postigne gol.

Laudrup je rođen u Beču gde je njegov otac igrao za Rapid, sa 13 godina je otišao u Ajaks, a sa osamnaest godina odigrao je prvu utakmicu za reprezentaciju Danske. Na Evropskom prvenstvu 1984. i Mundijalu četiri godine kasnije Dance su nazvali 'Evropskim Brazilcima' a Laudrup je bio najznačajniji igrač tog tima. Igrao je i za Lacio i Juventus.

"Imao je sve osim jedne stvari, nije bio dovoljno sebičan," rekao je za Laudrupa Mišel Platini.

Iz Italije je otišao u Barselonu.

"Posmatrati ga kako igra pravo je zadovoljstvo," rekao je tada Johan Krojf, "Sjajno se kreće, sa loptom ume sve, igru razume, nikada nisam video takvog igrača."

Laudrup je karijeru završio u Ajaksu, a posle Barselone igrao je za madridski Real i Visel Kobe. Za reprezentaciju Danske odigrao je 104 utakmice i postigao 37 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu