Larin i Plata srušili nezainteresovanu Barselonu

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 23:58

Larin i Plata srušili nezainteresovanu Barselonu

Fudbaleri Valjadolida savladali su Barselonu rezultatom 3:1 u meču 36. kola La Lige.

Time je katalonski klub vezao dva poraza u ligi, a ujedno i prekinuli niz od sedam uzastopnih pobeda protiv Valjadolida koji je 2014. godine poslednji put slavio u međusobnim duelima.

Da je po jutru mogao da se poznaje dan pokazao je Kristensen kada je u drugom minutu smestio loptu u svoju mrežu i tako doveo protivnika u prednost.

To je treći put da su igrači Barselone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove sezone postizali autogolove, a poređenja radi samo im je Hoselu iz Espanjola ove sezone postigao više od jednog, odnosno dva.

Dvadeset minuta kasnije na semaforu je već bilo 2:0. Erik Garsija je bio neoprezan u sopstvenom šesnaestercu i oborio Gonzala Platu. Loptu je na "belu tačku" stavio Kajl Larin i bez problema pogodio.

To je prvi put u poslednjih 10 godina i meča sa Hetafeom da je Barselona u tom periodu utakmice već imala dva gola zaostatka. Neverovatno za ekipu koja je u ovaj meč ušla u zoni ispadanja i sa pet poraza u nizu.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a u nastavku je i Plata stigao do svog gola – prvog u sezoni. Sjajno ga je video i uposlio Larin, a Ekvadorac je iskoristio loše postavljanje rezervnog golmana Injakija Penje (ušao na poluvremenu) i šutem na prvu stativu najavio pravu blamažu Barselone – 3:0.

Da do nje ne dođe potrudili su se De Jong i Levandovski. Holanđanin je sjajnim pasom proigrao svog napadača, a ovaj u svom maniru završio akciju za utešni pogodak gostiju.

Ovaj poraz nikako neće uticati na Barselonu koja je odavno osvojila šampionsku titulu, a u narednom kolu igra protiv Majorke.

Za Valjadolid tri boda znače možda i opstanak, pošto su sada prvi iznad crte sa tri boda više od Hetafea koji ima meč manje. U narednom kolu gostuju Almeriji.

La Liga, 36. kolo

Utorak

Selta - Đirona 1:1 (1:0)

Peres 42 – Stuani 59

Real Sosijedad - Almerija 1:0 (1:0)

Kubo 45+4

Valjadolid - Barselona 3:1 (2:0)

Kristensen 2ag, Larin 22p, Plata 73 – Levandovski 84

Sreda

19:30 Elče - Sevilja

19:30 Real Madrid - Rajo Valjekano

19:30 Vilajreal - Kadis

22:00 Betis - Hetafe

22:00 Espanjol - Atletiko Madrid

Četvrtak

19:30 Majorka - Valensija

21:30 Osasuna - Atletik Bilbao

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Liga 1

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Maj.2023, 09:30

Fudbaleri Monpeljea savladali su Nant u gostima sa ubedljivih 3:0  u meču 36. kola francuske Lige 1.. Domaćin je posle poraza ostao u zoni ispadanja i boriće smanjio svoje šanse da ostane u eliti.. Gosti su poveli u 36. minutu kada je Savanije uposlio Žordana Ferija, a ovaj matirao golmana Nanta...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.