Lana Pudar osvojila zlato na 200 metara delfin

Izvor: Beta, 17.Avg.2022, 19:01

Lana Pudar osvojila zlato na 200 metara delfin

Plivačica iz Bosne i Hercegovine Lana Pudar nova je šampionka Evrope u disciplini 200 metara delfin, pošto je trijumfovala u današnjem finalu na Evropskom prvenstvu u Rimu.Ova 16-godišnja plivačica iz Mostara je slavila rezultatom 2:06,81 minuta. Pudar je prethodno na šampionatu u Rimu osvojila i bronzu na 100 metara delfin.Srebrnu medalju osvojila je danska plivačica Helena Rosendal Bah (2:07,30), dok je bronza pripala Italijanki Ilariji Kuzinato (2:07,77).U disciplini 50 metara prsno zlatom se okitila Litvanka Ruta Mejlutite s vremenom 29,59 sekundi.Italijanka Benedeta Pilato je, posle zlata na duplo dužoj deonici, danas morala da se zadovolji srebrom (29,71), dok je brozna otišla u ruke Britanki Imodžen Klark (30,31).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bravo Lana Pudar: Bh. plivačica šampionka Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2022

Bh. plivačica Lana Pudar osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u Rimu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Okončano EP u Rimu – zlato i rekord domaćina za kraj

Izvor: B92, 17.Avg.2022

Muška plivačka štafeta Italije osvojila je zlatnu medalju u trci 4x100 metara mešovito na Evropskom prvenstvu u Rimu...U poslednjoj trci na šampionatu, domaća selekcija u sastavu Tomas Čekon, Nikolo Martinegi, Mateo Rivolta i Alesandro Miresi slavila je rezultatom 3:28,46 minuta što je rekord...Srebrnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.