Lajović od čelika: Pao i Ože-Alijasim na Mastersu u Madridu

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 16:44

Lajović od čelika: Pao i Ože-Alijasim na Mastersu u Madridu

Dušan Lajović nastavlja sa odličnim igrama u sezoni na šljaci.

Srpski teniser se plasirao u treće kolo Mastersa u Madridu pošto je pobedio sedmog nosioca, Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, 6:2, 3:6, 7:6 (5).

Tako je posle trijumfa nad Džejsonom Kublerom, zabeležio još jednu pobedu na ovom turniru.

Dušan je u odličnom nizu, osvojio je titulu nedavno na Srpska openu u Banjaluci, a da je u odličnoj formi videlo se i protiv još jednog igrača iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Top 10.

Novaka Đokovića i Andreja Rubljova je srušio u Banjaluci, sada je pao i teniser iz Montreala i nema sumnje da će mu to dati velikosamopouzdanje za nastavak sezone i skori nastup na Rolan Garosu.

Bilo je velike borbe u meču sa Ože-Alijasimom, meč je igran pod zatvorenim krovom i trajao 155 minuta, a Dušan ga je počeo odlično.

Uz dva brejka stigao je do 4:0 i tu prednost sačuvao, dobivši početni set sa 6:2.

Ože-Alijasim je uzvratio u drugom setu - napravio je jedan brejk, u šestom gemu za 4:2 i iskoristio to da posle 6:3 izjednači u meču.

U setu odluke nije bilo brejkova, ali je Lajović u 12. gemu imao dve brejk i meč lopte na servis Feliksa, nije ih iskoristio.

Bez obzira na to, pokazao da je da ima jake nerve - poveo je u taj-brejku sa 5:0, potom na 5:2 propustio nove tri meč lopte, ali ne i sledeću.

Njega u narednom kolu čeka duel protiv Nemca Jana-Lenarda Štrufa koji je pobedio Amerikanca Bena Šeltona sa 4:6, 7:6 (4), 7:5.

Rezultati:

Zapata Miraljas - Evans 6:3, 6:2

Lajović - Ože-Alijasim 6:2, 3:6, 7:6 (5)

Karacev - Van de Zandšulp 6:2, 7:5

Safiulin - Pol 6:3, 7:6 (3)

Medvedev - Vavasori 6:4, 6:3

Štruf - Šelton 4:6, 7:6 (5), 7:5

Ševčenko - Lehečka 6:1, 6:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.