Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajović: Prvi set mi je dao samopouzdanje

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je danas u Parizu da je zadovoljan svojom igrom u meču drugog kola na Rolan Garosu u kojem je pobedio Francuza Eliota Benšetrita sa 3:0 (6:3; 6:3; 6:4). On je ujedno pozdravio uspeh srpskih tenisera na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Francuske, s obzirom na to da su se u treće kolo, osim Đokovića, plasirali i Đere, Krajinović i on.

„Zadovoljan sam svojom današnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << igrom, a i pobedom u tri seta što je važno za gren slem takmičenja“, rekao je Lajović i dodao da je u meču „uspeo da odradi sve što je bilo do njega“.

Komentarišuči duel protiv Benšetrita, Dušan je kazao da je „imao nekih poteškoća na riternu budući da Francuz dobro servira“, ali da je dobro što mu je oduzeo servis na početku duela u prvom setu i što je dobio taj prvi set. „Prvi dobijeni set dao mi je samopouzdanje“, rekao je objasnivši da se zahvaljujući tome tokom meča osećao stabilno.

U trećem kolu Dušan će se suočiti sa Aleksandrom Zverevim, koji, kao i njegov današnji protivnik u drugom kolu, Francuz Benšetrit, ima dobar servis pa će, kako je najavio, u predstoječem duelu protiv Zverova posenu pažanju pokloniti svojim riternima. Što se tiče ukupne taktike protiv Zverova, Lajović je rekao da „neće igradti drugačije nego što inače igra na šljaci“.

Za svog protivnika u trećem kolu, Dušan je rekao da je „vrhunski igrač“, ali da mnogo varira i da u ovoj sezoni ne igra svoj najbolji tenis. U svakom slučaju, „radujem se tom duelu i nadam da če biti lep meč za gledanje“, rekao je Lajović, poručivši da će on učiniti sve da u utakmici protiv Zvereva zadrži kvalitet dosadašnje igre.

Lajović je na kraju najavio da će mečevi trećeg kola u kojima igraju Đoković protiv Karuza, Đere protiv Nišikorija i Krajinović protiv Cicipasa, biti „dobri, lepi i zanimljivi“, a posebno ga raduje što su, kako je rekao, 12,5 odsto učesnika tog dela Otvorenog prvenstva Francuske – srpski teniseri.

Mira Popović
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Velika četvorka, Srbija ispisala istoriju na Rolan Garosu!

Izvor: Sportske.net, 30.Maj.2019

Veliki uspeh srpskog tenisa...Postali smo teniska sila još pre petnaestak godina, ne mislimo samo na Novaka Đokovića, uvek imamo nekoliko tenisera među prvih 100 na svetu, a reklo bi se da nikada nismo bili bolji...Srbija će po prvi put u istoriji jednog Gren slema imati čak četvoricu učesnika...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.