Izvor: Danas, 08.Dec.2022, 08:56

Laboratorijska dijagnostika HPV virusa u Institutu za javno zdravlje Srbije

Sve je prisutnija potreba za dijagnostikovanjem i genotipizacijom infekcija koje izaziva HPV virus, navode iz Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, dodajući da je infekcija HPV virusom veoma česta i da gotovo da nema osobe koja tokom života neće biti zaražena nekim od tipova HPV virusa, često sa više tipova istovremeno.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Laboratorijska dijagnostika HPV virusa u Institutu Batut

Izvor: RTS, 08.Dec.2022

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da u njihovom Centru za mikrobiologiju građani mogu da obave testiranje na postojanje HPV infekcije. . U Centru za mikrobiologiju Instituta obavlja se detekcija prisustva i genotipizacija humanog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.