LUDNICA: Denver se kockao, izgubio +21, a onda su Jokić i Marej ukrotili Vukove (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 08:46

LUDNICA: Denver se kockao, izgubio "+21", a onda su Jokić i Marej ukrotili Vukove (VIDEO)

Nagetsi poveli sa 2:0 u seriji.

Košarkaši Denvera pobedili su Minesotu 122:113 u drugoj utakmici prve runde plej- ofa Zapadne konferencije i poveli sa 2:0 u seriji. Ako bi neko sudio po konačnom rezultatu, gadno bi se prevario, jer su Nagetsi iscedili suvu drenovinu kako bi ukrotili Vukove i stigli do novog trijumfa.

Izabranici Majka Melouna odigrali su savršeno prvo poluvreme, imali punu kontrolu i činilo se da idu ka sigurnom trijumfu. Krajem druge četvrtine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imali su čak "+21" (53:32) i ništa nije slutilo na nevolje.

Međutim, u trećoj deonici došlo je do veliko preokreta. Vukovi su razgoropadili, napravili u jednom trenutku i seriju 14:0 da bi nešto kasnije uspeli da dođu i do tri poena prednosti (82:85).

Ipak, u finalnoj deonici Denver je pokazao da ima šampionski kvalitet. Razigrali su se Džamal Marej i Nikola Jokić, odbrana je ponovo bila na zavidnom nivou, a stvari su brzo došle na svoje mesto.

Srpski centar Nikola Jokić u svom jubilarnom 50. plej-of meču bio na pragu tripl-dabla sa učinkom od 27 poena, devet skokova i devet asistencija. Najefikasniji u timu Denvera bio je sjajni Džamal Marej sa 40 poena.

Dvocifreni kod Denvera bili su Porter sa 16 poena, Gordon sa 12 i Džef Grin koji je ubacio 11 poena.

U poraženom timu istakao se Entoni Edvards sa 41 poenom, Gober je postigao 19, dok je potpuno podbacio Tauns ubacivši samo 10 poena.

Treći meč igraće se u subotu od 3.30 po srednjoevropskom vremenu.

REZULTATI

Denver - Minesota 122:113 (2:0 u seriji)

Milvoki - Majami 138:122 (1:1)

Memfis  - L.A Lejkers 103:93 (1:1)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.