LŠ (žreb): Bez Engleza, Real može na Barsu

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ (žreb): Bez Engleza, Real može na Barsu

U petak žreb za četvrtfinale Lige šampiona. Prvi put posle 17 godina bez engleskih klubova u ovoj fazi takmičenja. U četvrtfinalu svako može na svakoga. Dakle, moguća su nova dva "El Klasika"...

Prvi put od sezone 1995/96. engleski fudbal neće imati predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Arsenal je poslednji imao šansu da spasi čast ostrvskog kluspkog fudbala, ali je poginuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << muški i časno.

A pre pet godina, engleski fudbal je imao tri od četiri polufinalista (Mančester junajted - Čelsi i Liverpul - Barselona).

Posle srede uveče, znamo sve učesnike četvrtfinala Lige šampiona:

Real Madrid, Pari Sen-Žermen, Borusija Dortmund, Juventus, Barselona, Galatasaraj, Bajern Minhen i Malaga.

Ko će se sa kim sastati saznaćemo u petak. Žreb će početi u podne po centralnoevropskom vremenu, a vodiće ga generalni sekretar UEFA Đani Infantino, UEFA direktor takmičenja Đorđo Marketi i Stiv Mekmanaman, ambasador finala na Vembliju.

Žreb će biti "otvorenog tipa". Svako će moći da se sastane sa svakim, bez povlašćenih i nepovlašćenih timova i izbegavanja susreta ekipa iz istih zemalja. Što će reći, moguća su nova dva "El Klasika" ove sezone.

Prve utakmice četvrtfinala biće odigrane 2. i 3. aprila, a revanši sledeće nedelje, 9. i 10.

Finale će biti odigrano na Vembliju, 25. maja. Engleski nacionalni stadion biće sedmi put u istoriji poprište završne borbe za šampiona Evrope.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Fudbal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završnica Lige šampiona bez Engleza posle 17 godina

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2013, 11:41

Veliki udarac za engleski fudbal! Prvi put posle 17 godina gledaćemo četvrtfinale Lige šampiona bez predstavnika sa Ostrva. Poslednji put tako nešto se desilo 1996. godine, kada je Blekburn, inače tada aktuelni šampion, završio takmičenje već u grupi. Da se ova sezona u najelitnijem fudbalskom...

Nastavak na MozzartSport.com...

RAZOČARALI: Posle 17 godina završnica LŠ bez Engleza

Izvor: Kurir, 14.Mar.2013

Ove sezone u završnici najelitnijeg fudbalskog takmičenja nećemo gledati ni jedan engleski klub..Prvi put posle 17 godina Engleska neće imati predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona. Tačnije, od sezone 1995/1996 kada Blekburn roversi kao šampioni Engleske nisu uspeli da izbore plasman u osam...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.