LŠ: Partizan dočekuje Ruse, Zvezda u Mađarskoj

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2013, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Partizan dočekuje Ruse, Zvezda u Mađarskoj

Partizan večeras na Banjici igra „prvo poluvreme“ utakmice, u kome mu je potrebna pobeda da bi evropsku sezonu završio, gde je i počeo – na svom bazenu. U prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona crno-beli igraju sa ruskim Spartakom iz Volgograda (20 – RTS). Ulog je plasman na fajnal-for u Beogradu.
(FOTO: V. Marković)
Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << žreba za četvrtfinale mnogim navijačima Partizana se razvukao osmeh na licu. Gledajući po rezultatima poslednjih par sezona Spartak ne bi trebalo da bude opasan rival, pa bi na prvi pogled, Partizan mogao da uzme ulogu favorita.
Nismo favoriti – kategoričan je trener Vladimir Vujasinović.– Spartak nikako nije za potcenjivanje. Tačno je da je kvalitet ruskog vaterpola opao, ali sada se Rusi vraćaju u evropski vrh. Reprezentacija jača, nedavno je, baš u Volgoradu, u Svetskoj ligi pobedila svetskog prvaka Italiju. Nailazi talas mladih  igrača, koji hvataju za korak za najboljim svetskim igračima.
(FOTO: M. Rašić)
U potragu za ključevima brave koja otvara vrata finalnog turnira, Zvezda kreće u Segedinu. Crveno beli danas (18,45) gostuju mađarskom vicešampionu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, sa željom da dobrim rezultatom naprave uvertiru za revanš na Tašmajdanu.
Prlainović i drugovi ove sezone su već imali jedan mađarski ispit. U osmini finala, u dve utakmice, savladan je Eger. Ta činjenica svakako ide na ruku Beograđanima s obzirom da su ne tako davno imali priliku da se upoznaju sa sistemom igre koji gaje ekipe iz zemlje naših severnih suseda.
Ponašaćemo se kao i u utakmicama protiv Egera. Prvi i osnovni zadatak je da im ne dozvolimo da nametnu svoj ritam igre. Ako upadnemo u njihov sistem, možemo da imamo mnogo problemakaže Dejan Savić, trener crveno–belih. – Imaju iskusne pojedince, uigrana su ekipa. Očekujemo da će igrati tvrdo, ali smo spremni na sve. Verujem da ćemo imati odgovore na njihov stil.


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Počinje bitka za fajnal-for, Spartak na "Banjici", Zvezda gostuje Segedu

Izvor: Sportal.rs, 17.Apr.2013

Crvena zvezda i Partizan u sredu igraju prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Crno-beli će na Banjici ugostiti ekipu Spartaka, dok izabranici Dejana Savića prvo poluvreme protiv mađarskog Segeda igraju na gostujućem terenu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.