LŠ (GRUPE F i H) - Junajtedova rapsodija u finišu, krenulo i Dortmundu, Lacio remizirao (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Okt.2020, 00:01

LŠ (GRUPE F i H) - Junajtedova rapsodija u finišu, krenulo i Dortmundu, Lacio remizirao (video)

Markus Rašford za pola sata deklasirao Lajpcig!

Grupa F

Briž - Lacio 1:1

Dortmund - Zenit 2:0

Tabela: Lacio 4, Briž 4, Dortmund 3, Zenit 0.

U Grupi F strelci baš i nisu bili raspoloženi večeras, ali nije bilo većih iznenađenja. Dortmund je na svom terenu savladao ekipu ruskog šampiona Zenita sa 2:0, a mnogo toga je rešeno golom iz jedanaesterca koji je u 67. minutu realizovao Džejdon Sančo. Prethodno je Torgan Azar oboren u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kaznenom prostoru gostiju, očigledan prekršaj i potpuno opravdano dosuđen penal.

Da pobeda 'Milionera'' bude ubedljivija, potrudio se Erling Haland u nadoknadi vremena za konačnih 2:0.

Dortmund je tako stigao do prve pobede u grupi, posle startnog poraza od Lacija u Rimu.

Za to vreme, Lacio je remizirao u Belgiji sa domaćim Brižom - 1:1, ali je ostao na vodećoj poziciji na tabeli. Korea je na asistenciju Marušića doveo Lacio u vođstvo u 14. minutu, a domaći su izjednačili iz jedanaesterca u 42. minutu golom Vanakena. Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić je svih 90 minuta odigrao u gostujućem timu.

-

Grupa H

Bašakšehir - PSŽ 0:2

Mančester junajted - RB Lajpcig 5:0

Tabela: Mančester junajted 6, PSŽ 3, RB Lajpcig 3, Bašakšehir 0.

U Grupi H, pobede favorita. Prvo je PSŽ osvojio prve bodove na gostovanju Bašakšehiru u Istanbulu, a večeras je Mančester junajted deklasirao ekipu RB Lajpciga rezultatom 5:0.

Solskjerov tim, za koji je od prvog minuta zaigrao i Nemanja Matić, poveo je u 21. minutu golom Mejsona Grinvuda, na dodavanje Pola Pogbe. Grinvud je bio na ivici ofsajda, njegov ''beg'' odbrani Lajpciga je analiziran u VAR sobi, ali na kraju je presuđeno da je gol regularan - 1:0.

Lajpcig je mogao do izjednačenja u 65. minutu, kada je Konate šutirao sa pet-šest metara, ali usledila je fantastična reakcija De Hee koji je loptu izbio u korner.

I kada se činilo da se Lajpcig polako budi, finiš je doneo Mančesterovu kanonadu u režiji sjajnog Markusa Rašforda, koji je u 63. minutu zamenio Grinvuda.

Igrao se 76. minut, kada je Rašford sa centra igrališta pobegao odbrani gostiju i zatresao mrežu, ali je pomoćni arbitar podigao zastavicu, signalizirajući ofsajd. Kao i kod prvog gola, ponovo je konsultovana VAR soba i ponovo isti epilog - i ovaj gol je regularan i Mančester je poveo sa 2:0.

Od tog trenutka gosti kao da su se potpuno predali, pa je Rašford na asistenciju Freda dva minuta kasnije povisio na 3:0.

U 86. minutu domaći su iznudili i penal koji je realizovao Marsijal, a tačku je stavio Rašford svojim het-trikom u nadoknadi vremena za konačnih 5:0.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Glup penal koštao Lacio leka za korona krizu, glup penal spasao Dortmund (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2020

Lacio prvi na tabeli Grupe G..Dva naivna penala kao “hajlajtsi” mečeva u Grupi F Lige šampiona. Jedan je Borusiji Dortmund doneo prvenac protiv osetno oslabljenog Zenita (2:0), dok je Lacio posle naivnog Patrikovog penala ispustio prednost protiv Briža, ali bi morao da bude zadovoljan, jer je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.