Gol Džejdona Sanča (©Reuters)
Gol Džejdona Sanča (©Reuters)

Glup penal koštao Lacio leka za korona krizu, glup penal spasao Dortmund (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.10.20. | 22:56

Lacio prvi na tabeli Grupe G

Dva naivna penala kao “hajlajtsi” mečeva u Grupi F Lige šampiona. Jedan je Borusiji Dortmund doneo prvenac protiv osetno oslabljenog Zenita (2:0), dok je Lacio posle naivnog Patrikovog penala ispustio prednost protiv Briža, ali bi morao da bude zadovoljan, jer je u u Belgiju putovao bez 12 igrača inficiranih korona virusom – 1:1.

Među zaraženiam su i mnogi nosioci igre, pa Simone Inzagi nije mogao da računa na Čira Imobilea, Luisa Alberta, Lukasa Leivu, Tomasa Strakošu i Manuela Lacarija što je uslovilo i znatno oprezniju igru od one na koju su nas Rimljani navikli.

Izabrane vesti

Pa i u takvim okolnostima Lacio je uspeo da prvi stigne do gola. Hoakin Korea je lako okrenuo Simona Delija i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora najavio da bi gosti uprkos silnim kadrovskim problemima mogli i do druge pobede, posle onih 3:1 protiv Borusije.

Međutim, Lacio prosto nije imao snage da dovrši posao. Bez pravih alternativa na klupi morao je da vodi računa i o tome koliko će se trošiti, pa je Briž dobio šansu da se vrati u život. Bukvalno je dobio. Na poklon. Ko zna šta je bilo u glavi Patrika kad je rešio da sa obgrli Matsa Ritsa i tako natera sudiju Entonija Tejlora da svira penal. Hans Vanaken ga je pretvorio u 1:1.

Bez pravih izmena na klupi, Lacio je izgledao sve umorniji, pa su Belgijanci u nastavku imali i šanse da pokupe ceo plen, ali nisu bili precni i morali su da se zadoovlje sa bodom pred dvomeč sa Borusijom.

A Borusija će biti žedna krvi, jer bi sa te dve pobede možda i osigurala plasman u osminu finala Lige šampiona. Mada igrama ne impresionira, ali možda će joj večerašnji minimalac protiv Zenita pomoći da se raskravi.

Ova večerašnja pobeda pala joj je s neba. Centaršut s desne strane verovatno ne bi pao tamo gde je bila ideja, ali je Vjačeslav Karavajev, kao Patrik u Brižu, na trenutak izgubio razum i rvačkim zahvatom sa leđa oborio Torgana Azara. Penal kao suza, Sančo ga je pretvorio u tri boda.

Istina, nije baš da je Borusijina pobeda nezaslužena, jer Nemci su sve vreme bili mnogo bolji tim na terenu što se i dalo pretpostaviti imajući u vidu da je Zenit u Dortmund doputovao bez inficiranog Sardara Azmuna i povređenog Malkoma. Bez dvojice tako važnih igrača ofanziva ruskog tima je otupela, pa je Borusija mogla bezbrižno da krene napred. A i tako se dobro namučila i ko zna šta bi bilo da Karavajev nije napravio veliku grešku. I ko zna da li bi bilo i tog drugog gola Borusije: postigao je Erling Haland na pas Džuda Belingama u nadoknadi, kad je Zenit već morao da se otvori.

Sad dvomečevi. Borusija protiv Briža, Lacio protiv Zenita. Ako bi i Borusija i Lacio dobili obe utakmice prošli bi dalje. S tim da je veliko pitanje na koga će Inzagi moći da računa. Mada bi ista situacija mogla da zadesi i sve ostalo. Prosto, to je ta nova realnost.

GRUPA F:

Borusija Dortmund – Zenit 2:0 (0:0)

/Sančo 78pen, Haland 91/

Klub Briž - Lacio 1:1 (1:1)

/Vanaken 42pen – Korea 14/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara