LOŠE PO EVROPU, A DOBRO PO NAS: Superliga otvara Orlovima put do Mundijala, Srbija jedan od favorita u Kataru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 16:04

LOŠE PO EVROPU, A DOBRO PO NAS: Superliga otvara Orlovima put do Mundijala, Srbija jedan od favorita u Kataru?

Fudbalska revolucija koja drma Stari kontinent.

Evropa se trese - formirana je fudbalska Superliga! Takmičenje koje će, ukoliko se plan najbogatijih klubova ostvari, dovesti do revolucije u najpopularnijem sportu na planeti. Međutim, Real Madridu, Juventusu i ostalima neće biti lako, UEFA je već umešala svoje "prste".

Ako će Superliga zaista zaižveti, postavlja se pitanje za šta Liverpul večeras (21.00) igra na gostovanju Lidsu - ako će ostati u Ligi šampiona, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << onda mu je ovo jedan od presudnih mečeva u borbi za plasman u to takmičenje. U svakom slučaju, kvota na dvojku je 1,77, a na GG3+ 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lids - Liverpul.

Naime, UEFA je upozorila da će igrači iz Evropske Superlige biti izbačeni iz svih takmičenja na domaćem, evropskom i svetskom nivou i neće moći da igraju za reprezentacije.

Posebno zanimljiva stavka po našu javnost bi mogla biti poslednja, a ona se tiče nacionalnih selekcija.

Ako pogledamo sastave svih 12 klubova koji će sigurno učestvovati u Superligi (Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan, Inter) lako dolazimo do zaključka da će eventualno nekoliko srpskih fudbalera nastupati u pomenutom odabranom društvu.

Luka Jović je na pozajmici iz Real Madrida u Ajntrahtu i po svemu sudeći vratiće se u redove Kraljevića.

Teško je poverovati da će se Marko Grujić vratiti u Liverpul sa "prinudnog rada" na Dragau - visoki vezista nije standardan u dresu Porta.

Nemanja Matić nastupa za Mančester junajted, ali iskusni zadnji vezni odavno se oprostio od reprezentacije, dok će Aleksandar Kolarov, koji nije u planovima našeg selektora, na kraju sezone napustiti Inter.

Ovakvim raspletom događaja i pokretanjem megalomanskog projekta Superlige, popularni Orlovi na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem bili bi favoriti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali i jedan od pretendenata na visok plasman na narednom Mundijalu u Kataru.

Treba napomenuti i da potencijalan poziv za učešće u ligi može stići na adresu Ajaksa za koji nastupa kapiten Srbije Dušan Tadić.

Ono što svakako brine je što je recimo Nikola Milenković konstantna tema u medijima kada je u pitanju selidba na Old Traford, Dušan Vlahović se spominje kao novi napadač Milana, dok je poznato i da Sergeja Milinković-Savića stalno "sele" u vrhunske klubove.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.