LN - Srbija gost u polufinalu, hoće li u finalu imati prednost domaćeg terena?

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LN - Srbija gost u polufinalu, hoće li u finalu imati prednost domaćeg terena?

Poredak prvoplasiranih selekcija u četiri grupe C divizije odredio je ko će imati prednost domaćeg terena u polufinalnim mečevima plej-ofa.

Još uvek govorimo hipotetički, pod uslovom da "Orlovi" ne obezbede plasman na Evropsko prvenstvo putem kvalifikacija, ali nije zgoreg znati šta nas čeka i kako izgleda alternativni pravac na putu ka kontinentalnom šampionatu.

Srbija je osvajanjem prvog mesta u četvrtoj grupi C divizije u UEFA Ligi nacija stigla na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dva koraka od plasmana na Evropsko prvenstvo, a nakon sinoćnih mečeva saznala je i ko joj stoji na putu ka realizaciji tog cilja.

"Orlovi" će u potencijalnom polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo, odnosno završni turnir C divizije Lige nacija igrati protiv selekcije Norveške i to na gostujućem terenu.

Na mini tabeli prvoplasiranih selekcija iz grupa C divizije Srbija je zauzela treće mesto, iza Škotske i Norveške, a ispred Finske. Ovde su naravno uračunati bodovi osvojeni protiv drugog i trećeg u grupi jer je Škotska imala samo dva rivala.

Prvoplasirani na prikazanoj tabeli biće domaćin četvrtoplasiranom u polufinalu završnog turnira C divizije, a drugoplasirani će ugostiti trećeplasiranog.

Tako će Škotska biti domaćin Finskoj, a Norveška reprezentaciji Srbije u polufinalu. Igra se na jednu dobijenu utakmicu, a domaćin finala biće određen žrebom.

Za kraj, recimo i to da će mečevi završnog turnira C divizije biti igrani nakon završetka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno na proleće 2020. godine.

Ukoliko neka od pomenutih selekcija plasman na kontinentalnu smotru obezbedi kroz redovne kvalifikacije šansa za popravni ukazaće se Bugarima, a na red čekaju Izrael, Mađarska i Rumunija.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.