LIGA NACIJA: Italija PALA u finišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 23:09

LIGA NACIJA: Italija PALA u finišu

Finale je na programu u nedelju.

Fudbaleri Španije drugi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, pošto su sa sa 2:1 savladali Italiju u Ensdeheu.

Tako će igrati za trofej protiv Hrvatske u Roterdamu u nedelju (20.45) od dok će Italija u borbi za treće mesto od 15.00 časova snage odmeriti sa Holandijom u Enshedeu.

Španija - Italija 2:1 (1:1)

Stadion: u Enshedeu.

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Strelci: Jeremi Pino 4, Hoselu u 89. - Omobile (p) 11.

ŠPANIJA: Simon - Navas, Le Normand, Laport, Alba - Rodri, Merino (od 74. Ruiz) - Rodrigo (od 46. Asensio), Gavi (od 68. Kanales), Jeremi Pino (od 74. Fati) - Morata (od 84. Hoselu).

ITALIJA: Donaruma - Toloi, Bonući (od 46. Darmian), Aćerbi - Di Lorenco, Fratezi (od 76. Verati), Žoržinjo (od 60. Kristante), Barela, Spinacola (od 46. Dimarko) - Imobile (od 60. Kjeza), Zaniolo.

Španija je bila dominantnija u prvom delu, a odličnim presingom već u 4. minutu stigla je do vođstva. Bonući je bio pod pritiskom, izgubio je loptu na 18 metara od gola, a Jeremi Pino je ušao u šesnaesterac i postigao gol.

Stigli su Italijani do izjednačenja već u 11. minutu. Žoržinjo je sjajno proigrao Zaniola na 12 metara od gola, usledio je udarac i lopta je pogodila Le Normanda u ruku i za Vinčiča nije bilo dileme. Ćiro Imobile je lako sa bele tačke izjednačio postigavši 16. gol u dresu "azura".

Na samom kraju, Španija je došla do trijumfa. Hoselu je ušao sa klupe u 84. minutu i pet minuta kasnije je bio na pravom mestu posle šuta Rodrija i odbitak sa par metara poslao u mrežu. Ofsajda nije bilo, "Crvena furija" se plasirala u finale UEFA Lige nacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španija u finišu srušila Italiju za plasman u finale Lige nacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2023

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale Lige nacija, pošto je večeras u drugom polufinalu savladala Italiju 2:1 (1:1).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.