Hrvati dobili rivala u borbi za istorijski trofej

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 22:41

Hrvati dobili rivala u borbi za istorijski trofej

Fudbaleri Španije drugi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Selekcija sa Pirinejskog poluostrva je u polufinalu bila bolja od Italije rezultatom 2:1 i tako će na megdan Hrvatskoj.

Heroj "crvene furije" je bio neočekivan, a reč je o rezervisti Hoseluu koji je u igru ušao u 84. umesto Alvara Morate, a samo četiri minuta kasnije postigao gol vredan prolaza dalje u trenutku kada su svi već očekivali produžetke.

Napadač Espanjola se našao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pravom mestu posle udarca Rodrija sa ivice šesnaesterca. Vezista Sitija je umalo na identičan način, kao svom klubu u finalu Lige šampiona, doneo veliku pobedu svom timu u polufinalu Lige nacija.

Posle odbitka mu se odbila lopta, a on je iz prve šutirao. Ipak, ovoga puta je bilo previše igrača u šesnaestercu, nastao je karambol, a lopta se odbila do 33-godišnjeg Hoselua koji je nekako izbegao ofsajd zamku i postigao novi pogodak u dresu nacionalnog tima (3 u 3 utakmice).

Pre toga je pogodak Jeremija Pina iz trećeg minuta poništio Ćiro Imobile sa "bele tačke" u jedanaestom što i ne čudi jer je sa devet golova u 24 utakmice on najbolji strelac "azura" u eri Roberta Mančinija.

Tako će se Španci boriti sa Hrvatima u finalu, a za "vatrene" je to prilika da osvoje prvi trofej. Finale je na programu u nedelju od 20 časova i 45 minuta.

Podsetimo, Hrvatska je prethodno bila bolja od Holandije rezultatom 4:2 nakon produžetaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LIGA NACIJA: Italija PALA u finišu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023

Finale je na programu u nedelju...Fudbaleri Španije drugi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, pošto su sa sa 2:1 savladali Italiju u Ensdeheu...Tako će igrati za trofej protiv Hrvatske u Roterdamu u nedelju (20.45) od dok će Italija u borbi za treće mesto od 15.00 časova snage odmeriti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.