LIGA EVROPE: Zvezda SRUŠILA Bragu, Rodić i Katai VODE crveno-bele ka evropskom proleću (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021, 18:30

LIGA EVROPE: Zvezda SRUŠILA Bragu, Rodić i Katai VODE crveno-bele ka evropskom proleću (VIDEO)

Sjajan meč na Marakani.

Ako se po jutru dan poznaje, Crvenoj zvezdi se smeši evropsko proleće. Iako je još rano za prognoze, igra koju su izabranici Dejana Stankovića pružili u duelu sa Bragom, uliva samopouzdanje srpskom šampionu, uoči predstojećih mečeva protiv bugatskog prvaka Ludogoreca i danskog Midtjilanda: Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0).

Sudar dva najveća favorita za prvo mesto u grupi. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crvena zvezda je blagi favorit sa kvotom 2,15 pošto kod kuće nije izgubila još od Bajerna. Dupla šansa 1X vredna je kvote 1,31. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Crvena zvezda – Braga.

U prvom poluvremenu vodila se velika borba, naročito u uvodnih 15-20 minuta. Zvezda je posle samo 60 sekundi zapretila preko Gobeljića, dok su gosti čestim udarcima sa distance želeli da iznenade Borjana, ipak, nijedan od njihovih projektila nije bio takav da bi kapiten srpskog šampiona morao da interveniše.

Najbolju šansu da povedu, Portugalci su imali sredinom prvog dela. Tada je usamljen ostao kapiten Brage Horta, kome je lopta stigla posle klizećeg starta Dragovića, ali je na sreću srpskog šampiona bio neprecizan kada je bilo najpotrebnije.

Veliki peh zadesio je Zvezdu u finišu poluvremena, kada se povredio El Fardu Ben. Napadač domaćeg tima je u jednom napadu, nakon duela sa protivničkim igračem, loše doskočio i pri tome se povredio, zbog čega je morao da u nastavku meča ustupi mesto Dioniju. Detaljne analize pokazaće kolika je težina Benove povrede i kada će se vratiti na teren. Ne treba podsećati da je trener Stanković u ovom duelu ostao lišen usluga Milana Pavkova, jer je i Zvezdin junak u epskom meču sa Liverpulom ispao iz stroja pred sam meč sa Portugalcima zbog povrede.

Daleko više uzbuđenja viđeno je u nastavku. Za samo 60 sekundi mreža se dva puta tresla, na obe strane. Najpre je Rodić posle kornera Kange u 75. minutu doneo prednost Zvezdi, da bi već u narednom napadu Braga izjednačila preko Galona.

Konačno, u 89. minutu posle prodora Ivanić je oboren u šesnaestercu, a Katai sigurno realizovao najstrožu kaznu za prvu radost Crvene zvezde u novoj evropskoj epizodu, koja je počela više nego uspešno.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Sve detalje sa stadiona "Rajko Mitić" iz minuta u minut možete da pratite na portalu Srbija Danas.

TOK MEČA.

CRVENA ZVEZDA - BRAGA 2:1 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić"

Strelci: Rodić 75, Katai p. 85. - Galeno 76.

Sudija: Džon Biton (Škotska).

Žuti kartoni: Mineiro, Musrati (Braga)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo (87. Pankov) - Ben (38. Dioni), Kanga, Ivanić, Katai (88. Srnić) - Živković (65. Krstičić). Klupa: Popović, Gajić, Pankov, Krstičić, Falko, Petrović, Stanić, Nikolić, Eraković, Dioni, Srnić.

BRAGA: Mateus - Fabijano (86. Kouto), Tormena, Oliveira, Leite - Mineiro (78. A. Orta), Al Musrati, Galeno - Pjazon (78. Martins), Orta (89. Sekera), Ruiz (70. Gonzales). Klupa: Sa, Horniček, Kouto, Sekera, A. Orta, Gonzales, Čikinjo, Martins, Gorbi, Moura, Rodrigez, V. Oliveira.
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZVEZDAŠKA ŽURKA NA TVITERU: Navijači zahvalni jednoj posebnoj osobi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2021

Crveno-beli savladali Bragu sa 2:1...Fudbaleri Crvene zvezde pobedom su startovali u Ligi Evrope pošto su u prvom kolgu grupe F savladali portugalsku Bragu sa 2:1, a odlučujući gol postigao je Aleksandar Katai iz jednanesterca u 85. minutu koji je dosuđen pošto je oboren Mirko Ivanić...Brzo je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.