LIGA EVROPE: Inter petardirao Šahtjor i plasirao se u finale (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 22:56

LIGA EVROPE: Inter petardirao Šahtjor i plasirao se u finale (FOTO)

Neroazuri igraju protiv Sevilje u petak od 21 čas za trofej.

Fudbaleri Intera plasirali su se u finale Lige Erope pošto su u Diseldorfu ubedljivo savladali Šhtjor iz Donjecka sa 5:0 (1:0). Neroazuri će utakmicu za trofej igrati protiv Sevilje koja je u nedelju savladala Mančester Junajted a 2:1, a finale se igra u petak od 21 čas u Kelnu.

Skoro ništa bitno se nije dešavalo u prvih 15 minuta utakmice u Diseldorfu na ''Merkur Špil-Areni'', a kada je izgledalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će se usličnom ritmu nastaviti Lautaro Martinez je prekinuo uspavanku. Sve je počelo od golmana Šahtjora Andreja Pjatova kjoi je loše uposlio saigrača, loptu je presekao Nikolo Barela, centrirao, a Martinez glavom pogodio gol tima iz Donjecka za vođstvo Intera od 1:0. Bio je to znak za Šahtjor da krene malo ofanzivnije, ali nije ukrajinskoh predstavnik imao pravu šansu, dok je Inter umalo povisio prednost u 26. minutu psle centaršuta Bastonija, ali je Lukaku i D'Ambrozio nisu njbolje sporazumeli i propuštena je dobra prilika. U 34. minutu je Barela dobro šutirao, ali je Pjatov uspeo da odbrani, da bi Šahtjor u 43. minutu imao najbolji pokušaj u prvom poluvremenu kada je Markos Antonio šutirao iznad prečke.

Inter Milan GOAL! Lautaro Martinez scores with a beautiful header. #UEL #InterShakhtar #ForzaInter pic.twitter.com/ENLL9yd7dT

— Gacmadheere (@Gacmadheere67) August 17, 2020

Iako je izgledalo da je Šahtjor potpuno u meču, uledilo je pakleno drugo poluvreme Intera koji je poluvreme otvorio prilikama Martineza i Lukaku koji su zamalo bili neprecizni. Najbolju priliku Šahtjor je propustio u 62. minutu kada je Žunior Moraeš šutirao pravo u Handanovića, a kazna je stigla dva minuta kasnije kada je D'Ambrozio pogodio glavom posle kronera koji je izveo Brozović. Potpuno je grogiran bio Šahtjor, a u 74. minutu je pitanje pobednika rešio drugim golom Martinez.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Polina Grecki, ćerka hokejaške legende Vejna Greckog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.