Izvor: HotSport.rs, 14.Apr.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE: Maltretiranje, silovanje… Nisam mazohista da uživo gledam slavlje zvezdaša!

Bivši košarkaš hrvatske reprezentacije i prvak sveta sa Jugoslavijom 1990. godine, Zoran Čutura, imao je zanimljiv ugao gledanja na sinoć završeno finale ABA j.t.d. lige.

Čutura je u kolumni za hrvatski portal ‘Germanijak.hr’ napisao je vrlo kritički tekst o igri Cedevite i izbora poteza trenera Veljka Mršića, ali i vrlo pohvalno govorio o timu Dejana Radonjića.
– Moja je pogrešna procena bila u tome što sam mislio da će im ozbiljno faliti prvi plej Jović >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << – ponizno priznajem grešku. I mislio sam da će Cedevita pružiti ozbiljan, dostojan otpor. Ništa od toga – na parketu su reagovali baš onako kao što su reagovali i van parketa na odluku o suspenziji trenera Mršića zbog – u osnovi benignih – izjava na račun sudija. Mlako. Nikako. Kao da su zadovoljni tim drugim mestom u regiji i iskorakom u Evropu, kao da su zadovoljni sadašnjim stanjem stvari, sadašnjim poretkom – napisao je Čutura.
U nastavku je detaljnije analizirao razlike između Cedevite i Crvene zvezde.
– Nisam se nasekirao kao navijač Cedevite, iako bih i ja voleo ponovo da vidim Real, Pao i Fener u Zagrebu, nego zato što sam se nekad bavio tim sportom, prilično ozbiljno, i bilo mi je užasno videti tu sekvencu. Maltretiranje. Silovanje. Strašno, uzmu ti loptu iz ruke pet puta za redom. To se ne može i ne sme dogoditi. A kad Mršić spusti petorku, suparnici im skinu tri lopte za redom u napadačkom skoku. Zvezdi s klupe kod prvih rotacija ulazi iskusni Simonović da održi ritam, digne odbranu i unese dodatni bezobrazluk i čvrstinu, Cedeviti kod prvih rotacija ulazi Musa, koji ne igra košarku, nego se igra košarke. Ipak je to razlika. Rekoh, Zvezda ima rešenja. Barem za ovakve suparnike kakav je Cedevita – dodaje legendarni košarkaš.
Donaći teren, po njemu, nije igrao nikakvu ulogu Cedeviti.
– Za konačni odlazak s utakmice odlučio sam se nakon treće deonice, bilo je minus sedamnaest, pobednik je bio odlučen, i nisam želeo da gledam i slušam naslađivanje onih dvadesetak Zvezdinih navijača, koji su nadglasavali ostatak dvorane. Mislim, imaju ljudi pravo na to, takve su bile okolnosti, takav je bio razvoj događaja, došli su u Zagreb tome se i nadajući. Ali ipak nisam takav mazohista da to gledam i slušam uživo – naglašava Čutura.
The post LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE: Maltretiranje, silovanje… Nisam mazohista da uživo gledam slavlje zvezdaša! appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Legenda hrvatske košarke: Zvezda je silovala i maltretirala Cedevitu, otišao sam iz hale na kraju 3. četvrtine!

Izvor: Telegraf.rs, 14.Apr.2017

Čuveni hrvatski košarkaš Zoran Čutura, koji je svojevremeno osvojio svetsko zlato sa Jugoslavijom 1990, bez dlake na jeziku je govorio o utakmici Cedevita - Crvena zvezda...On je u kolumni za portal Germanijak.hr oštro govorio o flegmatičnoj igri Cedevite, koja je delovala potpuno zadovoljno drugim...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.