LE uživo: Čelsi vodi, poveo i Fener

Izvor: RTS, 25.Apr.2013, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE uživo: Čelsi vodi, poveo i Fener

Bazel - Čelsi 0:1, Fenerbahče - Benfika 1:0. Četiri najuspešnije ekipe u Ligi Evrope - Čelsi, Bazel, Fenerbahče i Benfika - počinju odsudne bitke za osvajanje, iz milošte nazvanog, "utešnog evropsokg trofeja". Čelsi, Baneta Ivanovića, i Benfika u kojoj igra Nemanja Matić favoriti u okršajima protiv Bazela, odnosno Fenerbahčea.

22.37 - Korkmaz dovodi Fenerbahče u vođstvo, 1:0. Igrao se 72. minut. 

22.31 - Promene u postavama i u Istanbulu. U domaćoj ekipi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izašao je Mireleš, a ušao Ukan. Kod gostiju Moreno je zamenio Džona. 

22.30 - Izmena i u ekipi Čelsija ušao je Mata, a izašao Hazard. 

22.27 - Izmena broj 2 u ekipi Bazela igru je napustio Elnej, a ušao je Daogari, 65. minut.

22.25 - U ekipi Bazela izvršena izmena. I 61. minutu umesto Dije ušao je Dijaz. 

22.05 - Počelo je drugo poluvreme. U timu Benfike izvršena je prva izmena. Umesto Aimara ušao je Gaitan. 

21.51 - Završeno je prvo poluvreme na utakmicama u Bazelu i Istanbulu. Čelsi vodi protiv Bazela sa 1:0. Na utakmici Fenerbahče - Benfika nema golova.

21.18 - Čelsi dolazi do prednosti. Strelac gola bio je Viktor Mozes u 12. minutu. 

21.05 - Počeli su mečevi u Bazelu i Istanbulu. 

20.59 - Sastavi ekipa za meč u Istanbulu. Fenerbahče: Demirel, Korkmaz, Jobo, Cigler, Gonul, Topal, Meireleš, So, Kajt i Vebo. Gostujuća Benfika nastupa u sastavu: Artur, Pereira, Garaj, Žardel, Aimar, Matić, Gomeš, Kardozo, Džon, Salvio i Melgareho. 

20.55 - Sastavi ekipa za meč u Bazelu gde gostuje aktuelni prvak Evrope. Bazel: Somer, Park Žu Ho, Degen, Dragović, Šar, Die, Stoker, Frei, Salah, Elneni i Streler.  Čelsi nastupa u sastavu: Čeh, Ivanović, Aspilikueta, Teri, Kol, Luiz, Ramirez, Lampard, Azar, Mozes i Tores

20.46 - Evo zastavice koju će kapiten Bazela Streler predati kapitenu Čelsija Džonu Teriju.

20.41 - Dresovi čekaju igrače na čivilucima u svlačionicama. Ovaj dres obućiće Dirk Kajt.

20.17 - Sve je spremno i u Istanbulu. Mušema Lige Evrope je već na centru.

20.10 - Nešto manje od sat vremena do početka mečeva polufinala Lige Evrope. U Bazelu je sve spremno za spektakl a mi vam donosimo sliku svlačionice domaćina.

19.05 - Dva sata do početka prvih utakmica polufinala Lige Evrope. Navijači opsedaju stadione. Sve je spremno, spektakl može da počne. 

U Ligi Evrope, baš kao i u Ligi šampiona, sve je spalo na četiri imena. Ali postoje razlike.

Pre svega tu je neizvesnost, koju su Bajern i Borusija potpuno izbacili iz Lige šampiona sa dve maestralne predstave. Uz to, u najjačem evropskom takmičenju imamo svojevrsni okršaj dve zemlje, Nemačke i Španije. U Ligi Evrope, imamo predstavnike Engleske, Turske, Portugala i Švajcarske.

Čelsi pokušava da spoji dve evropske titule i tako potpuno spasi ovu, inače, promašenu sezonu. Eventualni trijumf „plavaca" bio bi prvi jednog engleskog kluba nakon Liverpula 2001. godine. Fenerbahče juri prvi trofej u Ligi Evrope, ne i Kupu Uefa, za Tursku, Benfika treći za Portugal a Bazel prvi trofej za svoju zemlju u bilo kom evropskom takmičenju.

Razloga, dakle, za praćenje polufinalnih utakmica ima na pretek.

Fenerbahče je relativno lako izborio polufinale, izbacivši Lacio, ali ih sada očekuje daleko teži zadatak. S obzirom da su izgubili gotovo sve šanse da se domognu titule u Turskoj, ovaj dvomeč za njih ima dodatnu važnost.

Benfika samo pukim slučajem nije otišla u šesnaestinu finala Lige šampiona, i to planiraju da naplate dobrim igrama i trofejom u Ligi Evrope. Njihov put do ovog meča, preko Dinama iz Kijeva, Bordoa i Njukasla, dovoljno govori o snazi ekipe za koju sa velikim uspehom igra i Nemanja Matić.

Ekipa Bazela raste iz sezone u sezonu. Prošle godine su izbacili Mančester junajted iz Lige šampiona ,a sada su među četiri najbolje ekipe ipak respektabilnog evropskog takmičenja. Švajcarci su igrali grupnu fazu takmičenja, nakon koje su u nokaut fazi redom izbacivali Dnjipro, Zenit iz Sankt Peterburga i Totenhem. Sada ovu sjajnu ekipu, međutim, očekuje najveći izazov.

Kao što smo rekli, Čelsi igra sezonu za zaborav, punu razočaravajućih poraza i otpuštanja menadžera kada, čini se, vreme nije bilo za tako nešto. Svi trofeji u Engleskoj su izgubljeni, kao naravno i onaj u Ligi šampiona, takoda je manevarski prostor za ispravak vrlo mali.

Ukoliko osvoji Ligu Evrope, Čelsi ć epostati prva Englska ekipa koja će taok u svojim vitrinama imati sva tri evropska trofeja - Ligu Šampiona, Ligu Evrope, i više nepostojeći Kup Pobednika Kupova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LE uživo: Srbi žele u finale

Izvor: RTS, 25.Apr.2013

Četiri najuspešnije ekipe u Ligi Evrope - Čelsi, Bazel, Fenerbahče i Benfika - počinju odsudne bitke za osvajanje, iz milošte nazvanog, "utešnog evropsokg trofeja". Čelsi, Baneta Ivanovića, i Benfika u kojoj igra Nemanja Matić favoriti u okršajima protiv Bazela, odnosno Fenerbahčea...U Ligi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.