LASK na treningu izgubio 12 bodova, prvo mesto i 75.000 evra

Izvor: RTS, 28.Maj.2020, 19:01

LASK na treningu izgubio 12 bodova, prvo mesto i 75.000 evra

LASK iz Linca drastično je kažnjen za ekipno treniranje pre dozvoljenog termina - oduzimanjem 12 bodova, uz 75.000 evra.
Kazneni Senat austrijske Bundeslige doneo je odluku o kažnjavanju LASK-a sa obrazloženjem da je taj klub postupio suprotno osnovnog načela fer-pleja.

LASK je, pre nekoliko nedelja, održao ekipni trening, u vreme kada je bilo dozvoljeno samo treniranje po grupama, uz odstojanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << usled mera za borbu protiv širenja koronavirusa.
Video snimak tog ekipnog treninga dospeo je u javnost i svi klubovi Bundeslige zatražili su žestoku kaznu zbog nesportskog ponašanja, ocenjujući da takav trening, dok drugi treniraju samo po grupama, predstavlja sticanje nelegalne prednosti.
Oduzimanjem bodova LASK je pao na drugo mesto na tabeli, tri boda ispod Red Bul Salcburga, deset kola pred završetak prvenstva.
LASK je najavio žalbu.
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Coronavirus

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Austriji izgubili bodove zbog korone, nisu više prvi!

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2020, 12:14

Pandemija možda odlučila i novog prvaka...Stigla je i presuda LASK Lincu zbog kršenja korona pravila...Snimci koju su se pojavili 14. maja su pokazivali kako igrači austrijskog bundesligaša nastupaju u timskim treninzima, iako su pravila bila da se krene prvo sa individualnim...Danas je stigla i...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.