Izvor: RTS, 27.Jun.2022, 17:14

Kvon namučio Novaka na startu Vimbldona, srpski teniser izgubio set na putu do drugog kola

Pobedom nad Sun Vu Kvonom iz Južne Koreje 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), Novak Đoković je počeo odbranu titule na Vimbldonu. Korejac je namučio srpskog tenisera u većem delu meča, ali je Đoković ipak bez previše problema došao do plasmana u drugo kolo engleskog grend slema. Rival našeg tenisera u nastavku takmičenja biće australijski teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanasi Kokinakis.
Mnogo teže nego što se očekivalo, Novak Đoković je savladao Korejca Sun Vu Kvona sa 3:1 u setovima i plasirao se u drugo kolo Vimbldona.

Srpski i korejski teniser imali su tu čast da otvore takmičenje na Centralnom terenu teniskog kompleksa u Londonu, a Novak je opravdao ulogu velikog favorita, iako je Kvon pokazao zavidan kvalitet igre.
Prvi je do brejka na meču došao Korejac, poveo sa 3:1, ali je usledila serija od pet uzastopnih gemova najboljeg srpskog tenisera za osvajanje prvog seta 6:3.
I u drugom setu Kvon je prvi došao do brejka, ali je ovoga puta uspeo da ga sačuva i da sa 6:3 dođe do izjednačenja u setovima.
U trećem delu igre igralo se izjednačeno do 3:3, a onda Novak pravi brejk i još jednom uzima set sa 6:3.
Posle odbranjenih brejk lopti na startu četvrtog seta, Đoković je oduzeo servis rivalu u petom gemu i mirno priveo meč kraju - 6:4.
Australijski teniser Tanasi Kokinakis biće rival Novaku Đokoviću u drugom kolu. Kokinakis je na startu savladao Poljaka Kamila Majhšaka  sa 3:0 (7:6 /7:5/, 6:2, 7:5).
Ovogodišnji Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula, a nagradni fond iznosi više od 47 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak ispisao istoriju Grend slemova

Izvor: B92, 27.Jun.2022

Srpski teniser Novak Đoković je nakon trijumfa nad Sunvu Kvonom u prvom kolu Vimbldona još jednom ispisao istoriju "belog sporta"...Tačnije, Grend slemova, na kojima je uspeo da ostvari po 80, na svakom od četiri najveća turnira...Najviše ima na Rolan Garosu (85), potom na Australijan openu (82)...

Nastavak na B92...

Djoković u drugom kolu Vimbldona

Izvor: Beta, 27.Jun.2022

Odbranu titule na londonskom Vimbldonu srpski teniser Novak Djoković danas je počeo pobedom protiv 81. tenisera sveta Sunvu Kvona iz Južne Koreje posle četiri seta, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.Treći teniser sveta pobedio je posle dva sata i 27 minuta, pod krovom Centralnog terena, koji je morao da bude zatvoren...

Nastavak na Beta...

Đoković: Potencijalna zabrana nastupa na US openu me dodatno motiviše na Vimbldonu

Izvor: Danas, 27.Jun.2022

Srpski teniser Novak Đoković je na konferenciji za medije po završetku meča prvog kola turnira u Vimbldonu, na kojem je pobedio Sunvu Kvona iz Južne Koreje (6:3, 3:6, 6:3, 6:4), rekao da je prijatno iznenađen dočekom navijača u Londonu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.