Izvor: MozzartSport.com, 18.Jul.2020, 16:58

Kvartararo novim rekordom u Heresu do pol pozicije na startu sezone

Pored Francuza, u prvom redu na startu trke za VN Španije još i Vinjales i Markes, iznenađenje dana četvrtoplasirani Frančesko Banjaja

Baš kao i prošle godine, Fabio Kvartararo će na Velikoj nagradi Španije startovati sa pol pozicije, svoje jubilarne 10. u karijeri. Pritom, mladi Francuz do najboljeg kvalifikacionog kruga stigao postavljanjem novog rekorda staze u Heresu – isto učinio i prošle godine – u vremenu od 1:36.705 minuta, a društo će mu u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << redu na startu trke u nedelju od 14 časova (SK 2) praviti kolega iz Jamahe Maverik Vinjales (+0,0139) u nameri da sa trona skinu Hondinog Marka Markesa (+0,0157) koji trku počinje sa treće pozicije.

Francuz će u Heresu, gde je Markesu prethodne godine preuzeo rekord za najmlađeg vozača sa pol pozicijom, pokušati da se domogne prve pobede, nakon što je u ruki sezoni u kraljevskoj klasi pet puta završavao kao drugi.

Nisam imao osećaj da je to perfektan krug, jer sam pravio greške“, priznao je Kvartararo posle kvalifikacione trke.

Markes je za sunarodnikom Vinjalesom zaostao svega 18 hiljaditih delova sekunde. Iznenađujuće, 93 hiljaditinke sporiji od branioca VN Španije bio je Frančesko Banjaja na četvrtoj poziciji, kao najbolje plasirani italijanski vozač, u čemu mu je pomoglo i to što je njegov timski kolega iz Dukatija Džek Miler u poslednjim trenucima završio van staze.

Pad su doživeli i Andrea Doviciozo i Aleks Rins, koji su završili na osmoj, odnosno devetoj poziciji, dok je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi tek na 11. mestu. Valja napomenuti i da će mlađi brat Marka Markesa, Aleks, svoju prvu trku u kraljevskoj klasi startovati sa 21. pozicije.

Moto GP šampionat zvanično počinje trkom u Heresu, posle više od četiri meseca odlaganja zbog pandemije korona virusa, a iz tog razloga publike neće biti na trkama.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.