Kvalifikacije za LŠ: Drama u Pireju, crveno-beli u finišu srušili Rijeku, raspucani Seltik

Izvor: Vesti-online.com, 16.Avg.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalifikacije za LŠ: Drama u Pireju, crveno-beli u finišu srušili Rijeku, raspucani Seltik

Hrvatski šampion, Rijeka, poklekao je u Pireju u sudijskoj nadoknadi. Olimpijakos je slavio 2:1 (0:1) u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona. Gol odluke za grčkog šampiona postigao je Romao u trećem minutu sudijske nadoknade.

Ekipa sa "Kantride" je uspela da ostvari dobar rezultat pred revanš za dve nedelje. Crveno-beli su imali nekoliko odličnih prilika u prvih 45 minuta, ali je u finišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvog dela meča grčkog šampiona šokirao Brazilac Heber, koji je odlično reagovao i utišao "Karaiskaki".

U nastavku, domaćin je napadao, uspeo da izjednači, kada je u 66. minutu Ođiđe Ofeu krunisao golom sjajnu akciju Atinjana. Riječani su poslednjih desetak minuta igrali sa desetoricom posle isključenja Zute, što je Olimpijakos iskoristio i ipak stekao prednost pred revanš u Hrvatskoj.

Seltik je razbio u Glazgovu Astanu - 5:0 i već sada osigurao Ligu šampiona.

Blizu evro elite je i Napoli, koji je pobedio Nicu 2:0. Gosti su meč završili sa samo devetoricom jer su iksljučeni Kozieljo i Plea. Sevilja je slavila u Istanbulu protiv turskog vicešampiona Basakšehira - 2:1 i blizu je prolaska među 32 najbolje ekipe Starog kontinenta.

Maribor je uspeo da ostvari dobar rezultat u Izraelu. Slovanački šampion je poražen 2:1 od Hapoela Ber Ševe - 2:1 iako je vodio golom Brazilca Tavareša.

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Basakšehir (Turska) - Sevilja (Španija) 1:2 (Elija 64 - Eskudero 16, Ben Jeder 84), Seltik (Škotska) - Astana (Kazahstan) 5:0 (Postnjikov 32 autogol, Sinkler 42, 60, Forest 79, Grifirs 88), Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Maribor (Slovenija) 2:1 (Nvakame 12, Čedek 45+2 penal - Tavareš 10), Napoli (Italija) - Nica (Francuska) 2:0 (Mertens 12, Žoržinjo 70 penal), Olimpijakos (Grčka) - Rijeka (Hrvatska) 2:1 (Ođiđe Ofeu 66, Romao 90+3 - Heber 42).

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Seltik, Napoli i Sevilja u antreu Lige šampiona, Rijeka pala u Pireju u nadoknadi (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Avg.2017

Bez većih iznenađenja na večerašnjih pet utakmca plej-ofa za Ligu šampiona...Šampion Hrvatske je bio na pragu da pripredi najprijatnije iznenađenje, ali je Olimpijakos u sudisjkoj nadokandi ipak došao do pobede...Riječani su poveli u smiraj prvog poluvremena golom Brazilca Hebera, Ođiđa-Ofoe...

Nastavak na Sportske.net...

Maribor izgubio u Izraelu, gol za špice Nvakamea

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2017

Fudbaleri Maribora poraženi su u Izraelu od Hapoel Ber Ševe sa 2:1, u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona...Slovenački šampion je i vodio u Izraelu, ali bi trebalo da bude zadovljan i ovim minimalnim porazom jer sada ima sjajnu šansu da se na svom terenu domogne grupne faze Lige šampiona..Gosti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.