Kuzmanović odveo Švabe ka opstanku, Leverkuzen na minus devet

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Mar.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmanović odveo Švabe ka opstanku, Leverkuzen na minus devet

Poslednji meč 26. kola Bundeslige, doneo je duel dva rivala koji se nalaze u borbi za opstanak, a bolji je bio tim našeg Zdravka Kuzmanovića. Štutgart je slavio na gostovanju u Senkt Pauliju sa 2:1, a upravo je srpski internacionalac imao možda i presudnu ulogu u trijumfu popularnih Švaba.
Poveli su domaćini golom Fabijana Bola u 19. minutu čime su krunisali inicijativu koju su nametnuli od samog starta duela. Posle primljenog gola, Štutgart preuzima konce igre u svoje ruke. Samo pet minuta je trajala radost Senkt Paulija, pošto je Kuzmanović izjednačio lepim golom posle kornera koji je izveo Tamaš Hajnal.

I posle pogotka, igrači Štutgarta su bili bolji rival, ali mreže se nisu više tresle do kraja prvog poluvremena. U nastavku preslikana situacija na terenu kao u prvom delu meča. Domaći tim bolje kreće, ali malo po malo gosti preuzimaju inicijativu koju su krunisali golom u 88. minutu preko Svena Šiploka. Zanimljivo je da je on u igru ušao samo pet minuta pre toga i pogotkom doveo svoj tim izvan zone ispadanja, u kojoj je ostao Senkt Pauli. 
Pre ovog duela, u pretposlednjoj utakmici 26. kola prvenstva Nemačke, Bajer iz Leverkuzena pobedio je Majnc u gostima sa...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.