Kuzmanović bolji od Kačara, četvrtoligaš šokirao Majnc, Menš slavi Rojša

Izvor: Blic, 21.Dec.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmanović bolji od Kačara, četvrtoligaš šokirao Majnc, Menš slavi Rojša

Fudbaleri Štutgarta su zahvaljujući dvostrukom strelcu Kakauu savladali Hamburg i plasirali se u četvrtfinale Kupa Nemačke, dok je Marko Rojš vodio Borusiju iz Menhengladbaha do trijumfa nad Šalkeom od 3:1. U trećem okršaju bundesligaša, Herta je na svom terenu savladala Kajzerslautern sa 3:1, dok je Holšten Kil priredio veliko iznanađenje i eliminisao Majnc rezultatom 2:0.

Fudbaleri Majnca ostali su bez plasmana u četvrtfinale Kupa, pošto nisu uspeli da savladaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na gostovanju Holšten Kil koji se takmiči u četvrtoj ligi!

Već od 6. minuta bundesligaš je morao da juri zaostatak kada je Uđah savldao svog golmana, da bi Miler u 64. minutu izrastao u junaka i postavio konačnih 2:0, za veliko slavlje na tribinama.

Sa druge strane, Herta je u Berlinu dočekala Kajzerslautern i ispratila ga sa tri lopte u mreži.

Gosti su preko Šehtera uspeli da anuliraju početni zaostatk na startu drugog dela igre, ali su Lasoga i Ebert u dva navrata savladali Trapa i poslali Berlince među osam najboljih.

U susretu srpskih internacionala Zdravka Kuzmanović i Gojka Kačara, sva tri gola na meču postigli su igrači Štutgarta. Kakau je doveo saigrače u vođstvo na samom startu, da bi Kvist savlado svog golmana i vratio nadu Hamburgu, ali se svojim drugim golom Kakau pobrinuo da se "švabe" nađe među osam najboljih.

Zdravko Kuzmanović je odigrao ceo meč za domaće, dok je Kačar zamenjen u 69. minutu, a Slobodan Rajković je utakmicu odgledao sa klupe Hamburga.

Menhengladbah po ko zna koji put ove sezone slavi Marka Rojš, koji je dva puta zatresao mrežu Šalkea u trijumfu od 3:1. Rezervista Dreksler je u 70. minutu vratio neizvesnost u duel, ali je sjajni Rojš dva minuta pre kraja rešio pitanje pobednika i pokazao zašto se nalazi na meti minhenskog Bajerna.

Kup Nemačke, osmina finala:

Herta - Kajzerslautern 3:1

(Ramos 44, Lasoga 59, Ebert 90 - Šehter 51)

Holšten Kil - Majnc 2:0

(Uđah 6a.g., Miler 64)

Borusija (M) - Šalke 3:1

(Arango 18, Rojš 56, 88 - Dreksler 70)

Štutgart - Hamburg 2:1

(Kakau 23, 62 - Kvist 54a.g.)

Utorak:

Bohum - Bajern 1:2

Nirnberg - Grojter Firt 0:1

Hofenhajm - Augzburg 2:1

Fortuna Dizeldorf - Borusija Dortmund 0:0/4:5

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.