Kurtoa: Nismo zlatni – ništa nismo osvojili

Izvor: B92, 05.Dec.2022, 00:34

Kurtoa: Nismo zlatni – ništa nismo osvojili

Golman Reala i belgijski reprezentativac Tibo Kurtoa izjavio je da je pogrešno njegovu generaciju zvati "zlatnom", pošto ništa nije osvojila.

Belgija je pre četiri godine na SP u Rusiji osvojila treće mesto, a jedno vreme je bila prva na rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Belgija je na SP u Kataru osvojila treće mesto u grupe F iza Hrvatske i Maroka i nije uspela da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori osminu finala.

Brojni belgijski mediji su istakli da je ovo poslednje takmičenje tzv. "zlatne generacije Belgije".

"Nismo bili svoji na ovom SP i prošlom EP. To je sramota. Videćemo šta će da bude i ko će od igrača da ostane, a ko se povlači iz reprezentacije. Stižu nova takmičenja, a u martu već počinju kvalifikacije za EP 2024", rekao je Kurtoa.

Selektor Belgije Roberto Martines je podneo ostavku, a povlačenje su najavili Eden Azar, Aksel Vicel, Dris Mertens, Jan Vertongen...

"Teško je zvati se zlatnom generacijom, ako ništa nismo osvojili. Mi nismo zlatna generacija, mi smo generacija sa puno talenta i sjajnih fudbalera, koji igraju širom Evrope. U Rusiji pre četiri godine smo pokazali da Belgija igra dobar fudbal", istakao je golman Reala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.