Kup Italije: Salah sa dva gola iznenadio Staru damu

Izvor: Sportal.rs, 05.Mar.2015, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Italije: Salah sa dva gola iznenadio "Staru damu"

Fudbaleri Fiorentine neočekivano su savladali Juventus na gostovanju u Torinu u prvom meču polufinala Kupa Italije. Bilo je 2:1 za "ljubičaste".

Izabranici Vićenca Montele su zahvaljujući dva gola Mohameda Salaha, zimskog pojačanja iz Čelsija, srušili "Staru damu" i na taj način se približili plasmanu u finale Kupa.

Prvi gol Egipćanina bio je pravo malo remek delo pošto je krenuo sa svoje polovine, "provozao" odbranu Juventusa i savladao golmana. Ipak, Juventus >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nije poklekao već je krenuo sa napadima i to im se isplatilo u 24. minutu kada je Ljorente na sebi svojstven način reagovao posle centaršuta Simonea Pepea i glavom pogodio za 1:1.

Najbolju šansu do odlaska na odmor imali su gosti, loše je Mario Gomez zahvatio loptu, ona se odbila do Basante koji glavom pogađa stativu.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom stilu, velika šansa za Ričardsa, Englez je bio sam pred Storarijem, Bufonova rezerva sjajno brani. Probali su Salah i Markos Alonso, ali mreže su mirovale. Ipak terensku inicijativu Fiorentina je ubrzo realizivala, a ponovo je strelac bio Salah.

Do kraja meča Juve je pritisao, međutim gosti iz Firence se nisu dali, pa na revanš idu sa golom prednosti.

Da podsetimo u prvom polufinalnom duelu koji je odigran u sredu Lacio i Napoli su odigrali bez pobednika - 1:1.

(Foto: Beta/AP Photo/Massimo Pinca)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.