Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 00:22

Kujaba za istoriju, Parana za opstanak

Bliži se kraj šampionata u brazilskoj Seriji B

U okviru 36. kola Serije B fudbaleri Parane ugostiće Kujabu (01.30). U pitanju je susret ekipa sa potpuno različitim ambicijama, gosti će trijumfom pokušati da obezbede vizu za elitni rang, sa druge strane Parana pokušava da ostane u drugoj diviziji brazilskog fudbala.

Ekipa iz Kuritibe je na tri kola do kraja u opasnoj zoni i prema računici brazilskih medija ima 80 odsto verovatnoće da se preseli u treći rang. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Propustili su Trikolori u minulom kolu priliku da sustignu Nautiko (koji je prvi iznad crte), doživeli su poraz na gostovanju od Sampajo Koree (1:2).

Kujaba je sa druge strane u 35. kolu bila i više nego ubedljiva, sastav sa Pantanal Arene je kod kuće razbio Guarani (4:0), ali se mora priznati da su gosti bili desetkovani, veliki broj igrača je bio van stroja zbog pozitivnog nalaza na korona virus. Ipak, Durado piše pobedu i četvrti meč u nizu bez poraza, pa 36. kolo čeka na trećem mestu na tabeli sa 58 bodova, tri više od Žuventuda i pet od Alagoana. Pobeda protiv Parane u gostima uz eventualni poraz sastava iz Alagoasa odveli bi ekipu Kujabe u elitni rang. Klub sa zapada Brazila nastao je pre samo 20 godina i nije nikada igrao u Seriji A, pa bi večeras mogao da ostvari najveći uspeh u istoriji.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče sastava, u redovima Parane neće biti suspendovanog Tijaga Alvesa, kao i Fabrisija, dok su van stroja i Luan i Andrej. Trener Kujabe Alan Aal će biti kratak za najboljeg strelca ekipe Eltona, napadač koji je postigao devet golova ove sezone u Seriji B je zaradio treći žuti karton, pa će morati da odradi suspenziju. U postavi će ga odmeniti Ženison, ostatak postave činiće igrači koji su učestvovali u ubedljivom trijumfu protiv Guaranija u minulom kolu.

U prethodnom duelu ove dve ekipe na Pantanal Areni viđeno je čak šest pogodaka, ali nije bilo pobednika.

BRAZIL, SERIJA B - 36. KOLO

Utorak

Pelotas - Amerika Mineiro (u toku)

Avai - Žuventud (u toku)

Botafogo - Alagoano (u toku)

Konfijansa - Sampajo Korea (u toku)

Regatas - Figuirense (u toku)

Sreda

01.30: (2,85) Parana (2,55) Kujaba (2,95)

23.15: (1,60) Nautiko (3,50) Oeste (5,90)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.