Krstajić saopštio spisak: Nema Milivojevića, debituje Jovičić

Izvor: RTS, 28.Sep.2018, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić saopštio spisak: Nema Milivojevića, debituje Jovičić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić za utakmice protiv Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija pozvao je debitanta Branka Jovičića iz Crvene zvezde, a opet nema Luke Milivojevića iz Kristal palasa.
Na spisku je i Mijat Gaćinović, koji je septembarske duele protiv Litvanije i Rumunije "preskočio" zbog povrede.

"Bilo je dosta turbulencija i priča u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesec-dva, više bez, nego sa razlogom. Već sam izjavio da sam čovek koji prelazi preko nekih stvari i da je Srbija iznad svih nas. Gaćinovićeva izjava za nemačke medije nije onakva kako je objavila naša štampa, nažalost. Što se tiče Milivojevića, odličan je momak, pravi fajter igrač i ne treba trošiti reči na njegove kvalitet, ljudske i igračke. Nema razloga da se bavimo takvim stvarima, već predstojećim utakmicama", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.
Kako je naveo, protiv Crne Gore u Podgorici i Rumunije u Bukureštu želi što bolji rezultat.
"Poštujemo i jednu i drugu ekipu, ali naš cilj je da budemo prvi u grupi. Očekujem dobru utakmicu u Crnoj Gori i sigurno da nas očekuje i paklena atmosfera. Imaju dobrog trenera Ljubišu Tumbakovića, koji je stavio pečat na trenersku karijeru i mene je trenirao. Sigurno da idemo na pobedu", kazao je Krstajić.
Prema njegovim rečima, moguće je da Srbija zaigra sa dva špica zbog sjajne forme Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića.
"To su igrači koji imaju kvalitet i sigurno da su bitni. Međutim naš sistem kojim igramo u poslednjih godinu i po dana podrazumeva jednog špica, ali moguće da u ove dve utakmice koje su izuzetno bitne bude i ta opcija".
Krstajić ističe da bi više voleo da Nikola Milenković igra štopera u Fiorentini, a ne desnog beka.
"On je skrenuo pažnju, suvišno je govoriti o njegovom potencijalu. Voleo bih da više igra na poziciji štopera, ali ta njegova pozicija možda u budućnosti i bude značajna", objasnio je Krstajić.
Za novog igrača na spisku Branka Jovičića, ima samo reči hvale.
"Imamo novog igrača, to je Jovičić iz Crvene zvezde. Pratili smo ga duže vreme i smatram da ima kvalitet i karakter za reprezentaciju Srbije. Pričao sam i sa njegovim trenerom Vladanom Milojevićem, koji mi je rekao sve u superlativima za njega i mislim da je zaslužio svojim partijama u Crvenoj zvezdi da bude na spisku", ocenio je Krstajić.
Kada je reč o Luki Joviću, rekao je da je to dogovor sa selektorom mlade reprezentacije Goranom Đorovićem i da je tamo potrebniji, kao i Marko Grujić, koji je trenutno povređen.
"Posle Mundijala smo imali ideju da mladima dajemo šansu kroz ove utakmice, jer nemaju prijateljske, da kroz Ligu nacija dobiju šansu. Znamo kakav je igrač Milivojević, ali hajde da vidimo kakvi su Nemanja Maksimović, Saša Lukić... Nemam alibi, nemam kompleks, sve što ne bude kako treba moja je greška, ali kad odem odavde otići ću čistog obraza", zaključio je Krstajić.
Srbija igra u Podgorici 11. oktobra protiv Crne Gore, a tri dana kasnije gostovaće Rumunima u Bukureštu.
Srbija se posle dva odigrana kola u Grupi 4 lige C nalazi na drugom mestu sa četiri osvojena boda, koliko ima i prvoplasirana Crna Gora, koja ima bolju gol razliku.
Na spisku su:

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Ueska).
Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda).
Sredina terena: Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nenad Krstičić (Crvena zvezda), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marselj).
Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK).
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Litvanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spisak za Crnogorce i Rumune: Ipak je tu Mijat Gaćinović

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2018

Selektor Srbije Mladen Krstajić objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom u nastavku Lige nacija, a najvažnija informacije je da se u državni tim, ipak, vratio vezista Ajntrahta Mijat Gaćinović. Osim toga, pozvan je i jedan debitant - Branko Jovičić iz...

Nastavak na MozzartSport.com...

Krstajić pozvao Jovičića, opet bez Milivojevića

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić za utakmice protiv Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija pozvao je debitanta Branka Jovičića iz Crvene zvezde, a opet nema Luke Milivojevića iz Kristal Palasa.

Nastavak na Vesti-online.com...

Krstajić otkrio zašto nije pozvao Luku, progovorio i o Jovičiću

Izvor: Sportske.net, 28.Sep.2018

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da su turbulencije oko nacionalnog tima više bile bez razloga i da "prelazi preko nekih stvari" i da ne želi da se vraća na njih...Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je danas spisak igrača na...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.