Krstajić: Portugal ima mane; Tadić: Imali smo Đenovu i Albaniju, sada hoćemo na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstajić: Portugal ima mane; Tadić: Imali smo Đenovu i Albaniju, sada hoćemo na EP

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je meč protiv Nemačke model po kome treba igrati i protiv Portugalije u Lisabonu i poručio da ima ideju kako da njegova ekipa ugrozi protivnika na startu kvalifikacija za EURO 2020.

"Portugalija je favorit broj jedan u grupi, prvak Evrope i jako kvalitetna selekcija. Gledao sam njihov meč protiv Ukrajine, poštujemo ih, ali ih se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne bojimo", rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Lisabonu.

On je podsetio na povrede Nemanje Matića, Ljubomora Fejse, Aleksandra Kolarova, Filipa Kostića i Aleksandra Prijovića, ali da veruje u svoj tim.

"Momci koji su igrali u Nemačkoj pokazali kvalitet, bili su vrlo disciplinovani i to je model koga treba da se držimo. Ne gledamo druge, samo nas i znamo koje su naše prednosti protiv Portugalije. Gledamo da imamo što manje mana, a da se iskoristimo sve one u Portugaliji", rekao je selektor.

Krstajić je dodao da ne želi da se osvrće na prošlost, već da je cilj plasman na EURO posle dve decenije.

"Imamo dobru atmosferu i svi smo raspoloženi, nadamo se najboljem", naveo je selektor, naglasivši da su obe selekcije pod jednakim pritisko, bez obzira na remi Portugalije i Ukrajine (0:0).

Za najboljeg portugalskog fudbalera Kristijana Ronalda, Krstajić ima plan da se neutrališe.

"Teško je analizirati veliku zvezdu, ali imamo naše metode. Radi se o možda najboljem u svetu, suvišno je bilo šta reći", zaključio je Krstajić.

Tadić: Imali smo Đenovu i Albaniju, sada hoćemo na EP

Dušan Tadić je poručio da se svi problemi ostavljaju u prošlosti i da je sve podređeno plasmanu na EURO posle dve decenije čekanja.

"Ako se pogleda prošlost imali smo dosta problema sa nekim incidentima koji su nas izbacivali iz takmičenja, poput Đenove i Albanije. Svesni smo da možemo da ugrozimo Portugaliju, iako je najteže gostovanje, ali verujemo u sebe i dobar rezultat", rekao je je Tadić.

Vezista Ajaksa, koji će u Lisabonu biti kapiten Srbije, ističe da ne preti prvaku Evrope iako priželjkuje dobar rezultat.

"Želimo da se plasiramo na EP, to nam je cilj. Neće biti lako, ali učinićemo sve da dođemo do njega", optimista je sjajni fudbaler.

Tadić će igrati na drugačijoj poziciji odnosu na klub gde je "lažna devetka", a u "orlovima" vezista.

"Pozicija nije bitna. Bitno je da ako si dobar igrač moraš da znaš da odgovoriš njbolje moguće na svakoj poziciji, da se prilagodiš i igraš drugačije. Najbitnije je da ekipa profitira", zaključio je Tadić.

Utakmica se igra sutra na stadionu Luž od 20.45 po srednjeevropskom vremenu.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.