Krka srušila Megu i prekinula niz od šest poraza

Izvor: B92, 19.Nov.2023, 15:06

Krka srušila Megu i prekinula niz od šest poraza

Košarkaši Krke su savladali Megu u Beogradu 72:77, u okviru osmog kola ABA lige.

Slovenačka ekipa je prekinula niz od šest uzastopnih poraza i došla do prve pobede od starta sezone. Poslednji put slavila je u prvom kolu regionalnog takmičenja, kada je posle produžetaka savlada FMP (97:99).

Ekipa Marka Baraća nije uspela da nastavi pobednički pobedničku seriju, već je na domaćem terenu pretrpela "tesan" poraz.

Mega je mnogo bolje ušla u meč i već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle uvodnih 10 minuta, stekla +8 (21:13), prednost je lako održavala do poluvremena i na pauzu otišla sa dvocifrenom prednošću (42:32).

Ipak, ekipa Krke se probudila u trećoj deonici i potpuno neutralisala prednost domaće ekipe. Gosti su slavili u trećem kvartalu (19:27) i u poslednju četvrtinu ušli sa dva poena zaostatka – 61:59.

Domaća ekipa nije najbolje funkcionisala u napadu, što su gosti iskoristili i potpuno preuzeli vođstvo. Pokušala je Mega da se vrati trojkama u završnici, ali je "drama pripala ekipi Krke – 72:77.

U redovima Mege, najraspoloženiji je bio Uroš Plavišić sa 16 poena i 13 skokova, pratio ga je Nikola Topić sa 16 poena, četiri skoka i dve asistencije, dvocifreni su bili Nikola Đurišić (5as) i Nikola Janković (7sk) sa po 11 poena.

Kod Krke, Leon Stergar je upisao 25 poena uz po tri skoka i asistencije, pratio ga je Juri Macura sa 14 poena i osam skokova, dok je Jan Špan ubacio 16 poena uz devet asistencija.

Mega u devetoj rundi ABA lige gostuje ekipi Cibone, dok Krka ima težak zadatak ispred sebe, pošto dočekuje ekipu Crvene zvezde.

Mega ima četiri pobede i isto toliko poraza, dok je ekipa Krke na 2-6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.