Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 14:15

Krejčikova Garos: Čehinja posle singla podigla trofej i u dublu

Barbora drugi put najbolja na pariskoj šlajci u konkurenciji parova

Dve nedelje iz snova su iza Barbore Krejčikove. Češka teniserka juče je osvojila prvi grend slem trofej u singu, a danas je briljantno izdanje na Rolan Garosu upotpunila podizanjem pehara i u dublu. Rolan Garos ili Krejčikova Garos? Legitimno je pitanje. Čehinja će idućih godinu dana biti apsolutna vladarka pariske šljake.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Objedinila je Barbora Krejčikova trofeje u Gradu svetlosti, a do duplog šampionskog zvanja i nameštanja druge krune na glavu pomogla joj je sunarodnica Katerina Sinjijakova. Njih dve su u finalu Rolan Garosa, u dubl konkurenciji, počistile Igu Švjontek i Betani Matek Sends – 2:0 (6:4, 6:2).

Krejčikova i Sinijakova su na putu do trofeja ispustile samo jedan set, i to u osmini finala. Gabrijela Davrovska i Lejla Ani Fernandez jedine su uspele da uvedu meč protiv Čehinja u treći set i učine ga neizvesnim. Češke teniserke sinhronizovano su delovale tokom čitavog turnira, a u finalu su sv evreme one bile te koje povlače konce.

Barbora Krejčikova i Katerina Sinjijakova dobitna su kombinacija. Godinama unazad igraju u paru sa velikim uspehom. Godine 2018. bile su prve na WTA dubl listi, iste sezone osvojile su dva grend slema – Rolan Garos i Vimbldon, a ovo im je treći veliki pehar. Takođe, 2018. su vodile Češku Republiku do trofeja u Fed kupu.

Prortekao je Rolan Garos, u konkurenciji dama, u znaku Barbore Krejčikove. U dublu je osvojila treći grend slem turnir, koliko ih ima i u miksu, a šlag na torti bila je titula u singlu i podizanje Suzan Lenglen pehara.  Krejčikova je došla do brojke od sedam grend slem trofeja, a Pariz i Rolan Garos će joj posle ove sezone definitivno biti omiljeni turnir.

ROLAN GAROS - FINALE (DUBL)

Nedelja

Krejčikova/Sinjijakova - Matek Sends/Švjontek 2:0 (6:4, 6:2)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Barbora Krejčikova: Tiho do duple krune

Izvor: Danas, 14.Jun.2021, 13:01

Kada neka teniserka dođe na grend slem turnir kao 33. na WTA listi, bez privilegije da bude nosilac, bez kladioničarskih "poruka" da bi mogla da bude iznenađenje takmičenja, a ona stigne da podigne dva trofeja, logično je zapitati se ko je ta igračica i kako je uopšte osvojila titule?

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.