Kreće Gvardiolina rekonstrukcija, prvi odlazi Argentinac!

Izvor: Sportske.net, 21.Jul.2020, 23:06

Kreće Gvardiolina rekonstrukcija, prvi odlazi Argentinac!

Ima slabu sezonu iza sebe.

Pep Gvardiola će ponovo napraviti velike promene u zadnjoj liniji, od kako je došao u klub Siti je doveo Danila iz Reala (30m), Kajla Vokera iz Totenhema (52,7m), Džona Stounsa iz Evertona (55,6m), Benžamana Mendija iz Monaka (57,5m), Ejmerika Laporta iz Bilbaa (65m) i Žoaa Kansela iz Juventusa (65m).

Ako na to dodamo i golmana Edersona, koji je je stigao iz Benfike za 40 miliona evra, dolazimo do cifre skoro 360 miliona evra potrošenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na ojačavanje odbrane.

Ovog leta će "Građani" ponovo potrošiti veliki novac na rekonkstrukciju zadnje linije, mete su brojne, od Akea, preko Kulibalija, Dijega Karlosa, Taljafika i Hose Marije Himeneza, ali i drugih.

Jasno, rekonstrukcija znači da će biti i odlazaka, već se pominje da bi Stouns mogao u Arsenal ili nazad u Everton, a sada je jasno i gde će Otamendi nastaviti karijeru.

Kako prenose španski mediji, Argentinac se vraća u Primeru, igraće za Pelegrinija u Real Betisu.

Ovaj 32-godišnji štoper je stigao u klub sa "Etihada" iz Valensije leta 2014. godine, u klub ga je i doveo Manuel Pelegrini, zajedno su sarađivali do 2016. godine, kada je iskusnog Čileanca nasledio Pep Gvardiola.

U poslednjim par sezona Otamendi nije na nivou na koji su od njega navikli u klubu, pa se sve više spekulisalo da će promeniti sredinu.

Real Betis ima velike ambicije, ali je nakon rezultata ove sezone jasno da im je potreban veliki broj kvalitetnih igrača kako bi ispunili ambicije uprave.

Angažovali su Pelegrinija i napravili prvi korak ka ostvarivanju željenih ciljeva, sledeći će po svemu sudeći biti angažovanje velikog pojačanje iz Premijer lige.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.