Kralju skinuta kruna u njegovim odajama: Atletiko savladao Real!

Izvor: Blic, 13.Sep.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kralju" skinuta kruna u njegovim odajama: Atletiko savladao Real!

Fudbaleri Atletika još jednom su se sjajno pokazali u velikom madridskom derbiju, jer su u trećem kolu na "Santijago Bernabeu" savladali Real sa 2:1 i tako naneli "kraljevskom" klubu drugi poraz u sezoni.

Koke je pružio sjajnu partiju za selekciju Španije, a u madridskom derbiju pokazao je još jednom da "crvena furija" može da se osloni i traži novog Ćavija u njemu. Vezni fudbaler "jorgandžija" u desetom minutu uputio je oštar centaršut iz kornera i na prvoj stativi pronašao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tijaga koji je glavom matirao nemoćnog Ikera Kasiljasa.

Real je imao inicijativu u nastavku duela, ali je falio završni pas sve do 26. minuta kada je Kristijano Ronaldo preuzeo stvar u svoje ruke, krenuo sa leve strane ka golu Atletika i fenomenalnom fintom "bicikla" naterao Sikeru da napravi faul u kaznenom prostoru.

Ronaldo je preuzeo odgovornost, a onda poslao loptu u levu, a golmana Moju u desnu stranu za izjednačenje.

"Kraljevski" klub je imao 21 šut na gol, dok su četiri išla u okvir gola, dok je Atletiko imao samo osam, ali je gost iz jedine prilike u drugom poluvremenu dao pobedonosni gol.  Ključni napad pokrenut je sa leve strane gde je probio Huanfran i ubacio loptu u šesnaesterac gde je Raul Garsija pametno preskočio loptu, ostavio je za Ardu Turana, a Turčin hladno prosledio u mrežu.

Atletiko je pokazao ponovo ratnički duh, a straha nije svakako bilo, tako da su dali svima do znanja da će teško ispustiti krvavo zarađeni trofej Primere iz prošle sezone.

Primera, 3. kolo:

Petak:

Almerija - Kordoba 1:1 (1:1)


(Mendez 12 - Kartabija 19)

Subota:

Barselona - Atletik Bilbao 2:0 (0:0)

(Nejmar 79, 84)

Malaga - Levante 0:0

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:2 (1:1)

(Ronaldo 26pen - Tijago 10, Turan 76)

22.00 Selta - Sosijedad

Nedelja:

12.00 Rajo Valjekano - Elče

17.00 Valensija - Espanjol

19.00 Sevilja - Hetafe

21.00 Granada - Viljareal

Ponedeljak:

20.45 Eibar - Deportivo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.