Kraljica tenisa: Serena jača od prehlade, Šarapova pala za 19. grend slem titulu

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica tenisa: Serena jača od prehlade, Šarapova pala za 19. grend slem titulu

Serena Vilijams je teniska kraljica! Kada ima svoj dan i kada joj sve polazi za rukom, ne može joj niko ništa. Tako je bilo i u finalu Australijan opena, pošto je prva teniserka sveta savladala Mariju Šarapovu sa 6:3, 7:6(5) i osvojila šesti trofej u Melburnu, a 19. grend slem titulu.

Prvi put posle 11 godina za titulu na Ozi openu su igrale dve najbolje na svetu, a Serena je ispisala novu stranicu istorije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer je po broju grend slem trofeja ispred nje samo još Štefi Graf sa 22 pehara.

Mlađa od sestara Vilijams je produžila Mašinu noćnu moru i dobila njihov 16. uzastopni međusobni susret, koji je znala da proslavi "skakanjem do neba" i kao da je u tim trenucima nestala ona prehlada koja je znala da je muči u prvom setu.

Amerikanka je odlično ušla u meč i odmah na startu napravila brejk, uzela tri od uvodna četiri gema, da bi pri vođstvu od 3:2 usledio pljusak koji je napravio prekid, jer krov iznad Rod Lejver arene nije bio razvučen.

Pauza od 10-tak minuta više je prijala Sereni, koju je imala problema sa kašljem i pomenutom prehladom zbog koje je prekinula trening dan uoči finala, ali je napravila brejk sa nulom za 5:2. Međutim, Maša je odmah zatim uzvratila istom merom, u čemu joj je pomogla i Vilijamsova duplom servis greškom.

Ipak, Šarapova to nije znala najbolje da iskoristi, nije bila na nivou borbe za titule i na nivou koji je potreban da se namuči Serena, naprotiv. Prva na svetu je pokazala dominaciju tako što je oduzela servis protivnici i to bez izgubljenog poena za 6:3.

Ball kids and officals mop up the rain on RLA #ausopen http://t.co/rOh67ubvVr

Jumping for joy! #Serena #ausopen http://t.co/ZRFAbxThfC

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

AO: Serena slomila Šarapovu za 19. grend slem titulu

Izvor: Sportal.rs, 31.Jan.2015

Serena Vilijams osvojila je 19. gredn slem titulu u Karijera. Ona je u finalu Australijan opena pobeda Mariju Šarapovu sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6, posle sat i 47 minuta igre. Bio je ovo nijhov 19. duel, a 17. pobeda Serene. Šarapova je dve jedine pobede zabeležila 2004. godine, jednu na Vimbldonu,...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.