Kraljevski derbi na Parku prinčeva: PSŽ slavio, viđena tri penala, Ibra postao najbolji strelac u istoriji kluba (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevski derbi na Parku prinčeva: PSŽ slavio, viđena tri penala, Ibra postao najbolji strelac u istoriji kluba (VIDEO)

Šveđanin sa 110 pogodaka prestigao Pauletu

Ludo! A ništa manje nismo ni očekivali. Pari Sen Žermen dočekao je arhineprijatelja Marselj na Parku prinčeva u duelu koji će se prepričavati. Sveci su slavili s 2:1, a na meču su viđena čak tri penala. Ovaj duel je značajan po tome što je Zlatan Ibrahimović postao najbolji strelac u istoriji PSŽ-a sa 110 postignutih golova!

Prvi su zapucali gosti. Miči Batušaji pokazao je da je praktično jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << udarna igla Marselja ove sezone. Postigao je šesti pogodak na osam utakmica u sezoni i tako razljutio domaće. Dočekao je dugačak centaršut s leve strane i pokazao da ima odličan osećaj i za prostor i za gol. Udarac glavom, Trap nemoćan.



Odgovor je brzo stigao. Dvostruki! Dva penala u razmaku od tri minuta u smiraj prvog poluvremena, dva gola Zlatana Ibrahimovića koja su donela trijumf domaćem timu i popela Šveđanina na sam vrh liste strelaca u istoriji kluba s 110 golova. Jedan manje dao je Pauleta.



Zanimljivo, posle prvog pogotka na meču, Zlatan se ustremio ja golmanu Marselja, a došlo je i do fizičkog kontakta.

Gost je bio blizu toga da prekine loš skor protiv Svetaca, a u 55. minutu imao je najbolju moguću šansu – iz penala. Odgovornost je preuzeo 26-godišnji Marokanac Abdelazis Barada – i promašio! Tim promašajem potpisao je kapitulaciju Marselja na večerašnjoj utakmici.



PSŽ je izgleda navikao da tuče Marselj "gde ga vidi". Od proteklih osam mečeva Sveci su dobili svaki. Marselj je poslednji put uspeo da pobedi u oktobru 2011. godine! Na Parku Prinčeva čak u februaru 2010.

Dakle, više od pet godina ne zna za pobedu u gostima...

LIGA 1 - 9. KOLO

Petak:

Lil – Monpelje 2:0 (1:0)

/Bufal 43(pen), Sidibe 64/

Subota:

Lion – Rems 1:0 (1:0)

/Lakazet 44/

Anže - Bastija 1:0 (1:0)

/Ketkeofomon 41/

Troa - Gengan 0:1 (0:0)

/Sankare 81/

Gazelek Ajačio – Tuluz 2:2 (2:1)

/Maji 25, Pužol 44 - Brajtvajt 22, Sila 49ag/

Odloženo: Nica – Nant

Nedelja:

Monako – Ren 1:1 (0:1)

/Valas 51 – Dukure 41/

Lorijan – Bordo 3:1 (0:1)

/Mukanđo 47, Varis 65, Ture 80 - Rolan 38/

Kaen – Sent Etjen 1:0 (0:0)

/Delort 62/

PSŽ – Marselj 2:1 (2:1)

/Ibrahimović 41, 44 – Batušaji 30/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ibra "okrečio" Marsej

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2015

Tri penala na derbiju 9. kola Lige 1, Zlatan pretvorio dva u gol i tako postao najbolji strelac u istoriji PSŽ-a. Olimpik poražen napušta Pariz...Gosti su poveli na 'Parku Prinčeva' posle pola sata igre, Barada je asistirao Batšuaiju koji nalazi put do Trapove mreže...Ipak, do odlaska na odmor...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.