Kraj sage: Majnc uručio otkaz igraču zbog podrške Palestini

Izvor: B92, 03.Nov.2023, 20:38

Kraj sage: Majnc uručio otkaz igraču zbog podrške Palestini

Anvar El Gazi (28) od petka nije igrač Majca, pošto mu je taj klub uručio otkaz zbog "spornih" poruka podrške Palestini i pozivanju na mir.

Holanđanin je stao uz narod Palestine, osudio nasilje i agresiju, ali je isto tako, u drugoj poruci koju je objavio tih dana, ustao protiv rata.

"Stojim uz ono što je ispravno, čak i ako ću stajati sam. Gubitak mog posla je ništa u poređenju sa paklom koji se dešava nad nejakima i ranjenima u Gazi", bila je poslednja njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poruka pred otkaz.

Od tada je bio "na ledu" u klubu, čelnici su čak tražili da se izvini za istup na društvenim mrežama, ali nije imao zbog čega da se izvinjava, kako je rekao.

U petak, stigla je objava Majnca koju je, posle svega, mogao da očekuje.



"Majnc 05 je završio saradnju sa Anvarom El Gazijem i raskinuo je ugovor sa igračem u petak. Klub je doneo ovakvu meru kao odgovor na poruke igrača na društvenim mrežama"
, rečeno je u objavi nemačkog kluba.

El Gazi je zbog poruka koje je pisao bio suspendovan od sredine oktobra.

Protiv njega je i tužilaštvo Koblenca otvorilo istragu zbog "uznemiravanja javnog reda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.