Kraj jednog prijateljstva: Bes zato što je protivnik poslao u igru navijača (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj jednog prijateljstva: Bes zato što je protivnik poslao u igru navijača (VIDEO)

U prijateljskoj utakmici Emelek (Ekvador) bio domaćin Sporting Kristalu (Peru), ali uzvratnog meča u Limi, za koji su karte puštene u prodaju, neće biti.

Do 88. minuta sve je bilo svakidašnje. Emelek je prikazao bolju igru i vodio je zasluženo protiv svog gosta s 3:0. Utakmica bi, sasvim sigurno, imala i tzv. "treće poluvreme" da se iskaže obostrana zahvalnost i da se najavi uzvratni meč već kroz koji dan. Ali...

Prijateljske veze dva kluba pokidao je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << navijač. Ne, nije u pitanju bilo njegovo nesportsko vladanje. Sporting je uvređen zato što se njegov domaćin složio da taj poklonik Emeleka uđe u igru potkraj utakmice kao zvanična rezerva. Pomoćni sudija je podigao elektronsku tablu s brojem 90, jedan igrač je izašao s terena, pritom se pozdravljajući s debeljucom, koji je, čekajući na izmenu, čak bio burno pozdravljen s tribina, a još glasniji pljesak se razlegao kad je kročio u igralište.

¡nietodanielm, #ElJugador12 dejó todo en la cancha de csemelec! El público lo aclamó y él se llevó la mejor experiencia de su vida. pic.twitter.com/RZfFsSIlh8— Claro Ecuador (ClaroEcua) January 31, 2019

Ya en la cancha del Capwell, saludando y siendo parte del equipo, csemelec como #ElJugador12 que demostró ser, nietodanielm. pic.twitter.com/zFj5glxLYR— Claro Ecuador (ClaroEcua) January 31, 2019

Kako je došlo do toga? Krivci su "bogovi marketinga". Danijel Nijeto, tako mu je ime, bio je poslanik telekomunikacijske kompanije, koja je Emelekovov sponzor. Trakama koje podsećaju na kosmodisk pričvrstili su mu kameru na grudima kojom je trebalo da u nekoliko minuta snimi dešavanja na terenu iz svoje vizure. Izgledalo je šašavo koliko i sama nefudbalska pojava tog srećnika, koji je posle obavljene uloge izjavio da bi čak bio i strelac da mu je poverenje ukazano još koji minut duže.

Sporting je izdao zvanično saopštenje u kojem je osudio čin svog domaćina zbog odsustva poštovanja. Otkazao je uzvratnu utakmicu, koja je trebalo da se igra 3. februara. Navijačima je stavljeno na znanje da će biti odabran drugi protivnik, a ako to ne bude moglo, biće im vraćen novac budući da su ulaznice za meč s Emelekom već bile puštene u prodaju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.