Izvor: RTS, 17.Sep.2021, 13:03

Kovačević i Petrić pred Italiju: Na nama je da pokažemo kvalitet

Odbojkaši Srbije veruju da mogu da savladaju Italiju u polufinalu Evropskog prvensvtva (subota 21.00, RTS1), iako su svesni da ih očekuje težak zadatak.
Italijani su tokom turnira izgubili samo dva seta i nalaze se u fantastičnoj fotrmi, dok Srbija brani titulu šampiona, osvojenu pre dve godine.

"Italijanska reprezentacija je podmlađena, igrao sam protiv dosta njihovih igrača, a po kvalitetu se izdvajaju Đaneli i Mikeleto", izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpski odbojkaš Uroš Kovačević uoči polufinalnog meča protiv Italije.
"Znamo šta nas čeka, a na nama je da pokažemo da smo kvalitetniji", ističe Kovačević.
Kapiten Nemanja Petrić smatra da su Italijani na Evropsko prvenstvo došli sa novom energijom, nakon što na Olimpijskim igrama nisu ostvarili željeni rezultat, eliminisani su u četvrtfinalu.
"Sada su još motivisaniji da na Evropskom prvenstvu uzmu medalju. Zasluženo su u polufinalu, imaju jako dobrog dizača Đanelija, mladi igrači su se fenomenalno uklopili. Očekuje nas jako teška utakmica, ali mi smo aktuelni evropski šampioni i imamo snage da odgovorimo na bilo koji izazov", rekao je Petrić.
Utakmica između odbojkaša Srbije i Italije igra se u subotu od 21 sat u Katovicama, uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.
U prvom polufinalu, od 17.30 sastaju se domaćin Poljska i Slovenija.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.