Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2021, 23:05

Kostarika: Sporting se uzda u odsustvo rezultatskog značaja za Alahuelense i Brajana Ruiza na klupi

Državni velikan rešio pitanje plasmana zu plej-of pa bi trener Carević mogao ponovo da odmara proslavljenog internacionalca

Sveto trojstvo kostarikanskog fudbala čine Deportivo Saprisa, Alahuelense i Erardino koji zajedničkim snagama imaju 93 titule prvaka države. Ove sezone Alahuelense je daleko uspešniji od najvećih rivala i konkurenata, bar nakon dvadesetak odigranih utakmica. Drugi najtrofejniji klub Kostarike je prebrinuo pitanje plasmana u plej-of, pa ostatak ligaškog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dela, preciznije naredne dve utakmice može da odigra za dušu. Očekuje ga gostovanje Sporting San Hozeu (23.00).

(5,60) Sporting San Hoze (3,80) Alahuelense (1,57)

Naravno, posle četiri vezane pobede nada se nastavku serije, dok je siutacija potpuno drugačija kada je reč o Sportingu. Tim iz San Hozea je u minule četiri utakmice po dva puta gubio i pobeđivao, a treći trijumf u nizu mogao bi da ga odvede u predvorje plej-of zone - omogućio bi mu da sa devetog dođe na deobu petog mesta.

Jedan od najitnijih šrafova u igri lidera je Brajan Ruiz, legendarni reprezentativac Kostarike i ofanzivni vezista bogatog međunarodnog iskustva. U njegovim majstorijama od sredine prve decenije prošlog veka pa do danas uživali su navijači Genta, potom Tventea, Fulama, pa lisabonskog Sportinga. Brojke pokazuju po dva gola i dve asistencije na 19 ovosezonskih prvenstvenih duela, ali ne mogu verno da dočaraju doprinos koji 35-godišnji komandant ima na igru Lavova. Pitanje je jedino hoće li ga Andres Carvić ponovo odmarati budući da je već u poznim igračkim godinama, a da Alahuelense igra meč bez rezultatskog značaja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Crveno-crni su jedini klub kostarikanske elite koji ove sezone nije pretrpeo poraz. Postigli su 47 golova na 20 utakmica, a u napadu se uglavnom oslanjaju na Ernandesa i Venegasa momke koji su postigli po 11 pogodaka, kao i Montenegra koji je dodao sedam. Zajedničkim snagama pomenuti trojac u mrežu rivala sproveo 29 lopti, odnosno postigao 61,7 procenata golova ekipe. Tu leži snaga Alahuelensea jer teško da može da se desi da sva trojica istovremeno stanu.

Alahuelense je sredinom aprila eliminisan u osmini finala KONKAKAF lige šampiona, pa sada u potpunosti može da se posveti prilikama u domaćem prvenstvu. Oba međusobna susreta koja su do sada odigrali pripala su državnom velikanu koji je Sportingu uvek pakovao po tri lopte u mrežu. Može li ovo da bude treća sreća za Sporting u okolnostima u kojima timu iz San Hozea gori pod nogama, a Alahuelense nema imperativ trijumfa?

KOSTARIKANSKA LIGA, 21. KOLO

Ponedeljak

23.00: (5,60) Sporting San Hoze (3,80) Alahuelense (1,57)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.