Košarkaši Hemofarma demantuju da su izbavljeni, i posle 32 sata zavejani u tunelu

Izvor: Blic, 04.Feb.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Hemofarma demantuju da su izbavljeni, i posle 32 sata zavejani u tunelu

Košarkaši Hemofarma ušli su u 33. sat od kako su zaglavljeni u autobusu u zavejanom tunelu. Oni se nalaze na osam kilometara od Mostara, na putu prema Širokom Brijegu u Bosni i Hercegovni, gde bi trebalo da nastupe u nedelju u okviru regionalne košarkaške ABA lige.

Iako je spasilačka ekipa u petak oko 13 časova iz Mostara krenula da iz smetova oslobodi Vrščane, kako saznajemo, pomoć košarkašima Hemofarma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo bi da stigne tek oko 18 časova i da ih izbavi iz zavejanog tunela.

Iako su se pojedini internet mediji iz Bosne i Hercegovine javili da je drama okončana i da su se igrači Hemofarma uveliko smestili u hotel, od toga za sada nema ništa.

"Još smo u autobusu, u tunelu", rekao je u 17 časova i 20 minuta Nebojša Bogavac, trener Hemofarma, za Blicsport.rs.

Kada se to bude desilo, Vrščane čeka još pola sata puta do hotela "Ero" u Mostaru, gde će se okrepiti do odlaska u Široki Brijeg.

"Spasilačke ekipe su stigle do prve kolone zavejanih vozila, a Vrščani su, u tunelu, u drugoj koloni. Sve to sporo ide, pa se nadam da će oko 18 časova mehanizacija stići do njih, kada će krenuti put našeg grada", rekao je Miljenko Karačić, sekretar KK Široki Brijeg i šef dopisničke službe HRT iz Mostara.

On je naveo da će se njegov klub naći na usluzi Vrščanima, pa čak i odložiti nedeljni meč (17h) za ponedeljak, ako Hemofarm to bude tražio.

Podsetimo, autobus sa košarkašima Hemofarma i stučnim štabom je u petak u devet časova krenuo iz Vršca, ali su na putu ušli u tunel iz koga, za sada, nema izlaza. Put im je preprečio i šleper, što dodatno otežava situaciju.

"Na sreću ima grejanja u autobusu, ali niko još ne može da se probije do nas. U tunelu je i nekoliko automobila, kojima je ponestalo goriva i te porodice su prešle kod nas, da se ogreju. Hrane više nemamo, zvali smo pomoć, ali ne može da se dođe do tunela. Bilo bi pogubno da i sledeću noć provedemo u autobusu, kako su nam ranije najavili", rekao je trener Hemofarma Nebojša Bogavac za Blicsport.rs i dodao:

"Samo se nadamo se da će autobus imati dovoljno goriva da možemo da se grejemo", nada se Bogavac.

Povezane vesti: Bogavac novi trener košarkaša Hemofarma!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.