Kosanović pred Vojvodinu: Uz pune tribine za nastavak serije

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosanović pred Vojvodinu: Uz pune tribine za nastavak serije

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović smatra da njegovu ekipu očekuje težak duel protiv Vojvodine, iako su, kako je rekao, Novosađani ostali bez četvorice glavnih igrača u polusezoni.

Iskusni stručnjak smatra da je Vojvodina na početku prvenstva imala najjači tim u Srbiji, da je igrala najbolji fudbal i da bi se borila za titulu da nije prodala najbolje igrače.

- Vojvodina je ipak Vojvodina, ta deca su naučena da igraju ozbiljan fudbal, da imaju pozitivan pristup >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da ne ulaze u utakmicu da bi se sačuvali, već da bi napravili pozitivan rezultat. Tako će biti i ovde, sigurno se nisu unapred predali i biće zanimljivo videti kako mi možemo parirati tako mladom i hitrom timu – istakao je Kosanović.

U ovaj okršaj Novi Pazar ulazi sa četiri vezane pobede i trenutno je peti na tabeli sa 36 osvojenih bodova, dok su Novosađani trijumfovali samo jednom u poslednjih pet kola i imaju samo bod više na četvrtom mestu.

Kosanović se nada nastavku serije i pobedi nad direktnim rivalom za izlazak u Evropu, a očekuje pun Gradski stadion i fer i sportsku podršku sa tribina.

- Izgubili smo osećaj kako je igrati pred punim tribinama i jedva čekam utakmicu. Bićemo dobri domaćini, ne trebaju nam više ekscesi, platili smo skupu cenu neozbiljnom ponašanju pojedinaca. To je nešto što mora da prestane, jer i nama samima smeta – rekao je Kosanović.

Bivši trener Vojvodine i Crvene zvezde smatra da se ispadi na Gradskom stadionu više neće ponavljati jer je Novi Pazar potreban srpskom fudbalu.

- Novi Pazar je jako bitan za Super ligu. To je po broju posetilaca treći klub u Srbiji, iako smo pola prvenstva igrali pred praznim tribinama. Zamislite šta bi bilo da nije bilo toga – naglasio je Kosanović.

U taboru Plavih nema povređenih i suspendovanih igrača, pa će trener domaćih Vojvodini moći da suprotstavi najjači sastav.

- Imam veliki fond igrača i pojedini ne mogu da dođu ni do klupe u prvenstvenim mečevima, iako bih trebao da ih razigravam. Jednostavno, trenutno tako stoje

stvari i nadam se da će ostati do kraja šampionata – zadovoljan je Kosanović.

Utakmica 23. kola Super lige Srbije između Novog Pazara i Vojvodine igraće se u subotu od 16 časova na Gradskom stadionu, a ukoliko domaćin trijumfuje preskočiće Novosađane na četvrtom mestu na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Evropa ligu.

Utakmica je proglašena sportskim događajem visokog rizika, a prema najavama iz oba tabora na Gradskom stadionu se očekuje oko stotinak navijača Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.