Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 00:04

Kopa Amerika: Kolumbijci traže osvetu za novembarskih 6:1

U meču prvog kola B grupe šampionata Južne Amerike u Kujabi se od 02.00 sastaju Kafeterosi i Ekvador

Utakmica Kolumbije i Ekvadora druga je današnjeg programa u Kopa Americi. U okviru grupe B Trikolori, kako glasi nadimak obe selekcije, sastaće se od 02.00 u Kujabi.

Nema dileme da oba tima žele da trijumfom otvore takmičenje i praktično već u prvom kolu olakšaju sebi put do četvrtfinala. Samo će po jedan tim iz obe grupe da bude eliminisan, svi ostali prolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u nokaut fazu. To je donela promena sistema takmičenja.

02.00: (1,95) Kolumbija (3,40) Ekvador (4,10)

Uoči početka 47. šampionata Južne Amerike svi vide Kolumbiju kao najozbiljnijeg konkurenta Brazilu u borbi za prvo mesto. Po sastavu, definitivno je to razumljivo, mada su Kafeterosi imali određenih problema uoči Kopa Amerike.

Dobrim delom njih su uzrokovali upravo Ekvadorci. Deklasirali su u novembru prošle godine u Kitu Kolumbijce sa 6:1, posle čega je smenjen selektor Karlos Keiroz. Stigao je Reinaldo Rueda na njegovo mesto, a pred Kopa Ameriku šokirao je navijače odlukom da izostavi sa spiska Hamesa Rodrigeza. Pravdao je to time da ofanzivac Evertona nije fizički dovoljno spreman da bi odgovorio zahtevima turnira.

Videćemo da li je to bila dobra odluka. Mada, od dolaska Ruede na klupu Kolumbija još nije izgubila meč. Savlada je Peru sa 3:0, a zatim odigrala sa Argentinom 2:2. Oba meča su bila u sklopu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, u kojima posle šest kola Kafeterosi imaju osam osvojenih bodova.

Ekvador je tu bolji, za jedan poen. Sada je treći, ali malo je pokvario utisak u junu. Izgubio je na oba susreta, prvo je Brazil bio bolji sa 2:0, a zatim i Peru sa 2:1.

Ako zanemarimo debakl od pre osam meseci, Kolumbijci zapravo imaju izuzetno pozitivne rezultate protiv Ekvadora u poslednje vreme. Od poslednjih 12 susreta dobili su čak devet.

KOPA AMERIKA (BRAZIL) – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (1,75) Argentina (3,50) Čile (5,10)

Utorak

02.00: (1,47) Paragvaj (4,10) Bolivija (7,75)

GRUPA B

Nedelja

23.00: (1,08) Brazil (11,0) Venecuela (28,0)

Ponedeljak

02.00: (1,95) Kolumbija (3,40) Ekvador (4,10)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kopa Amerika: Bolivija primila gol na 18 uzastopnih mečeva, Paragvaj nastavlja seriju

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021

Okršaj u Gojaniji, noćas od 02.00, biće poslednji u 1. kolu šampionata Južne Amerike. Obe selekcije računaju da bi baš na ovom meču mogli da osvoje bodove vredne plasman u četvrtfinale..Posle 22 godine sastaće se noćas (01.00) Paragvaj i Bolivija na Kopa Americi. Odmeriće snage u Gojaniji,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.