Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 22:56

Kopa Amerika: Bolivija primila gol na 18 uzastopnih mečeva, Paragvaj nastavlja seriju

Okršaj u Gojaniji, noćas od 02.00, biće poslednji u 1. kolu šampionata Južne Amerike. Obe selekcije računaju da bi baš na ovom meču mogli da osvoje bodove vredne plasman u četvrtfinale

Posle 22 godine sastaće se noćas (01.00) Paragvaj i Bolivija na Kopa Americi. Odmeriće snage u Gojaniji, u okviru 1. kola šampionata Južne Amerike.

Obe selekcije baš na ovom turniru vide šansu da se iskupe svojim navijačima za neubedljive rezultate u kvalifikacijama za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mundijal u Kataru. Tamo su posle šest kola obe reprezentacije ispod crte na tabeli, odnosno ne zauzimaju mesta koja vode na svetsku smotru.

02.00: (1,43) Paragvaj (4,20) Bolivija (8,50)

Paragvajci su doživeli samo jedan poraz, i to baš pred put u Brazil na Kopa Ameriku. Prošle srede savladao ga je u Asunsionu Brazil sa 2:0. Pre toga tim Eduarda Beriza savladao je Venecuelu (1:0) i remizirao je čak četiri puta, protiv Perua (2:2), Argentine (1:1), Bolivije (2:2) i Urugvaja (0:0). Paragvajci su pravi majstori remija, šest od prethodnih devet mečeva računajući i prijateljske odigrali su bez pobednika.

Bolivija je osvojila svega pet bodova u kvalifikacijama do sada, a posle prvog u Asunsionu ostvarili su pobedu nad Venecuelom (3:1) i Čileom (1:1). Na poslednja tri odigrana meča su neporaženi, što se baš dugo nije desilo, još od kraja 2018. godine.

Od tada Bolivijcima traje još jedna duga crna serija. Naime, na 18. uzastopnih mečeva primili su makar jedan gol. Poslednji tim koji nije zatresao njihovu mrežu bio je Irak u prijateljskom susretu, 20. novembra 2018. su odigrali 0:0.

Posle toga je Bolivija primila čak 41 pogodak, odnosno 2,27 po utakmici. Najgore je prošla protiv Brazila (5:0) i Venecuele (4:1).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Odigraće noćas Paragvaj i Bolivija svoj 11. susret u Kopa Americi, a za sada su belo-crveni neuporedivo bolji. Trijumfovali su sedam puta, a u dva navrata su remizirali.

S obzirom na to da je Bolivija u solidnoj formi, selektor Sezar Farijas verovatno neće mnogo da menja startnu postavu. Očekuje se samo jedna rotacija u odnosu na prethodni meč, povratak veziste Huana Karlosa Arsea.

"Čvrsto verujemo u sve naše igrače, cilj nam je da sa onima koji su nam na raspolaganju prođemo grupnu fazu", rekao je Farijas, a potom obrazložio i kakav plan je pripremio za Paragvaj:

"Hoćemo da igramo čvrsto, da se takmičimo. Spremni smo da kroz kontranapade napravimo šanse za gol".

Zanimljivo, pred ovaj meč se u javnosti pojavila informacija da je na poslednjem testiranju na koronavirus bilo pozitivnih u delegaciji Bolivije. Međutim, niko iz te selekcije nije komentarisao to, niti je neko od igrača sklonjen u karantin.

KOPA AMERIKA (BRAZIL) – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (1,82) Argentina (3,40) Čile (4,80)

Utorak

02.00: (1,43) Paragvaj (4,20) Bolivija (8,50)

***kvote su podložne promenama

GRUPA B

Nedelja

Brazil - Venecuela 3:0 (1:0)

/Markinjos 23, Nejamr 64pen, Gabigol 89/

Ponedeljak

Kolumbija - Ekvador 1:0 (1:0)

/Kardona 42/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.