Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 13:03

Konte: Ja, demokrata

Trener Intera o tome zašto je „davio“ Hakimija, kako je oživeo Eriksena i zbog čega je Aleksis odmah iza napadačkog tandema Lukaku-Lautaro

Kad ne ide, udara po upravi. Kad ide, najbolji je. A pošto Interu u poslednje vreme baš ide, Antonio Konte je otišao toliko daleko da je sam sebe proglasio za – demokratu.

Nije baš da će se svi igrači s kojima je sarađivao u Juventusu, Čelsiju ili sad Interu saglasiti sa rečima 51-godišnjeg stručnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Lečea, ali on je sebi dao za pravo da posle trijumfa nad Parmom i učvršćivanja na prvom mestu tabele Serije A kaže kako u njegovom timu vlada harmonija. Te zasluge, naravno, pripisuje sebi, uveravajući da je stvorio klimu u kojoj nema sigurnih, već sve igrače tretira jednako. Primera radi, Kristijan Eriksen, koji je u jednom trenutku bio maltene otpisan, dočekao da je bude starter pre Artura Vidala.

Smatram sebe veoma demokratskim trenerom. Ništa nikom ne dajem za džabe, a strpljiv sam do određenih granica. Na prvom mestu mi je ekipa, individualci dolaze posle, u tom smislu bi svi trebalo da razmišljaju da li se slažu sa mnom ili ne“, odgovara kormilar Nerazura posle 2:1 na stadionu „Enio Tardini“ i povećanja bodovne prednosti u odnosu na drugoplasirani Milana na šest bodova.

Sve navedeno odnosi se i na relacije sa Aršafom Hakimijem, koga je Konte uhvatio „za kragnu“ posle  jedne intervencije marokanskog beka u nadoknadi vremena, što je dokaz kakva atmosfera vlada u svlačionici.

Hakimi je bio fantastičan u nadoknadi. Istrčao je visoko da napravi presing na Parminog igrača i odbije ga od opasne zone. Želeo sam da ga uhvatim za glavu, kažem: „Bravo“. Sviđa mi se kad igrači rade naporno, kad savladavaju lekcije. Pronašao sam grupu momaka spremnih da se žrtvuju, da ginu jedni za druge. Hakimi je pravi primer, jedan od mnogih, ranije bi napadao i zaboravio na defanzivne zadatke, zato je malo ohladio glavu na klupi nekoliko utakmica. Naučio je lekciju. Darmijan je u prošlom kolu zamenio Hakimija i za mene je bio najbolji pojedinac susreta sa Đenovom“.

Conte congratulating Hakimi for his work rate ????

Passion level ???? pic.twitter.com/zqflFIMPVg

Sledeći na spisku igrača koje je Konte oživeo je Aleksis Sančez. Mučio se Čileanac po dolasku iz Mančester junajteda, nije mogao da mrdne, ali mic po mic, eto ga čas u startnih 11, čas kao prva rezerva.

U ovom trenutku je u najboljoj fizičkoj spremi otkako je stigao u Inter. I sa njim smo morali da budemo strpljivi. Svestan je da će ga jedino naporan rad vratiti u formu, sad Romelu Lukaku i Lautaro Martinez znaju da im Sančez opasno preti. Za nas je važno da kreiramo atmosferu u kojoj se svi igrači takmiče za mesto u prvih 11. Ne zaboravite da smo godinu i po gurali u napadu samo sa Lukakuom i Lauterom. Ni sa kim više. Malo smo imali Sebastijana Espozita minule sezone, ali je sad u Đenovi. Nikad nisam imao mogućnost izbora. Mogao sam jedino da se molim i(li) nadam da se niko ne povredi. Sad kad imam mogućnost izbora osećaj divan“.

I još jednom o onome što potencira:

„Igrači znaju da sam demokrata. Biram one koji zasluže. Svi se osećaju delom projekta“.

Konte privodi kraju drugu sezonu u Interu, sa izglednim šansama da prekine dominaciju Juventusa.

U dobroj smo poziciji, sigurno smo napredovali u odnosu na prošlu sezonu, međutim, jasno nam je da je svaka utakmica bitka, da u svakom kolu možemo da ispustimo bodove. Baš zato nikad ne smemo da potcenimo protivnika. Bez obzira na ime. Želimo da budemo najbolji što možemo. Ako to znači da ostanemo na ovom mestu na kraju sezone bićemo srećni i ponosni, jer će to značiti da smo napravili ogroman napredak za kratak vremenski period“, osmehuje se Antonio Konte.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.