Kome treba Haland, u Salcburgu se rađa nova zvezda! (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Jun.2020, 19:03

Kome treba Haland, u Salcburgu se rađa nova zvezda! (video)

Nova ubedljiva pobeda aktuelnog šampiona.

Fudbaleri Salcburga slavili su na gostovanju u Hartbergu protiv istoimene ekipe sa 0:6 (0:4).

Sve je bilo jasno već nakon 11 minuta, kada su stekli tri gola viška.

Poveli su u četvrtom minutu, talentovani Patson Daka je proleteo kroz odbranu domaćeg sastava, na kraju je izbio sam pred gol rivala i lako doneo prednost ekipi Salcburga.

Samo tri minuta kasnije Mvepu je povisio na 2:0, da bi u 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minutu Daka ponovo stupio na scenu.

Šobolšaj je poslao vrlo dobar pas ka hitronogom napadaču iz Zambije, koji se jednim potezom oslobodio čuvara i potom rutinski zatresao mrežu Hartberga.

U 40. minutu je Koita povisio na 4:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Već u prvom minutu igre u nastavku, Patson Daka kompletira svoj het-trik.

Šobošlaj je ubacio loptu sa leve strane, a Daka je, u stilu Zinedina Zidana, polumakazicama zahvatio loptu i pocepao mrežu rivala za 5:0.

Konačan rezultat je u poslednjim trenucima meča postavio Okafor.

Što se tiče 21-godišnjeg Patsona Dake, on je danas stigao do cifre od 21 postignutog pogotka u austriskoj Bundesligi.

Drugi je strelac šampionata, a kada na to dodamo da je bio strelac jednom i u Ligi šampiona, kao i dva puta u kupu, Daka je na 37 takmičarskih nastupa ove sezone upisao 24 pogotka, uz osam asistencija (četiri u ligi).

Salcburg je u januaru ostao bez Takumija Minamina i supertalentovanog Erlinga Halanda, ali je Daka maksimalno iskoristio višak prostora i izbio u prvi plan.

Ovaj mladi napadač je jednu polusezonu 2017. godine proveo na pozajmici u Liferingu, filijali Salcburga, koji ga već leta te godine za 250 hiljada evra seli u svoje redove.

Sada se njegova vrednost procenjuje na 7,2 miliona evra (transfermarkt.com), a jasno je da će nastaviti da raste.

Salcburg je još jednom dokazao da ima zaista fenomenalnu skauting službu, a Daka je sledeća velika stvar austrijskog šampiona, u to više nema sumnje.

Mladi fudbaler je već na radaru nekih od najvećih evropskih klubova, prati ga Milan, sam je istakao da bi voleo da zaigra na "Enfildu", a kada je igrač Salcburga u pitanju, zna se da je uvek prvi u redu "bratski" Lajpcig.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Derbi na "Tumbi" pripao Olimpijakosu (video)

Izvor: Sportske.net, 07.Jun.2020

Trijumfalan povratak za tim iz Pireja...Ponovo se igra fudbal i u Grčkoj, na samom startu odigran je derbi u Solunu, Olimpijakos je kao gost savladao PAOK sa 0:1 (0:1)...Već u sedmom minutu je El Arabi zatresao mrežu domaćeg sastava, ali se gosti nisu dugo radovali...Usledila je provera regularnosti...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.