Kolo derbija u Španiji počinje večeras, svet staje u subotu, hoće li biti -14 ili -5?! (NAJAVA)

Izvor: Sportske.net, 19.Dec.2017, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolo derbija u Španiji počinje večeras, svet staje u subotu, hoće li biti -14 ili -5?! (NAJAVA)

Zbog praznika, kolo u Španiji razvučeno na pet dana, svi čekaju poslednji, odnosno subotu 13.00.

Večeras startuje novo, 17. kolo Lige Primere, koje će obeležiti nekoliko derbija, ali je jedan daleko ispred svih, Real Madrid i Barselona sastaju se u subotu u 13.00.

Pored njih, tu je još jedan katalonsko-madridski duel između Espanjola i Atletiko Madrida, te lokalni derbi između Valensije i Viljareala.

Barselona pre ovog kola ima 11 bodova više od Reala i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Španiji već računaju da je titula osvojena ako pobede i odu na +14, iako imaju meč više, ali s druge strane, ako Madriđani pobede, a potom dobiju i zaostali meč sa Leganesom, razlika će biti -5 , i zanimljivo je da se te razlike najčešće pominju pred međusobni duel.

Ipak, naravno da niko ne sme da otpiše Atletiko, naročito posle eliminacije iz Lige šampiona, kao ni Valensiju koja igra samo na dva fronta i bez Evrope.

Real i Barselona igraju svoj prvi meč ove sezone u Primeri, ali svi i dalje pamte dvomeč u Superkupu koji su Madriđani dobili duplim trijumfom 3:1 na Kamp nou i 2:0 u Madridu.

Što se tiče ligaških derbija, Barselona je poslednjih godina često dobijala u Madridu, prošle sezone 3:2, a pre toga 4:0, tako da se Katalonci nadaju pozitivnom rezultatu i ovaj put.

Međutim, Real Madrid u ovaj meč ulazi kao novi šampion sveta, Evrope, Španije, a "El klasiko" je fenomenalan način da se završi godina u kojoj je prvi put osvojeno pet trofeja.

Posebno je zanimljivo da će treneri izaći u gotovo najjačim sastavima, Real je kompletan, dok Barsi nedostaje Samjuel Umtiti, ali je on od ranije povređen, odnosno nema ga već dvadesetak dana i pauziraće do kraja januara.

Drugoplasirani Atletiko Madrid čeka iz senke svoju šansu, nada se kiksu Barselone pa bi eventualnom pobedom upravo u Kataloniji nad Espanjolom prišao na -3 ili -4.

Atletiko ne igra ubedljivo, ali pobeđuje na "simeoneovski" način, tvrdo, na jedan gol, i tako su vezali četiri pobede. Atletiko nema značajnih kadrovskih problema, dok je Espanjol u padu forme i već se spekuliše da bi Kike Sančez Floresa mogao da zameni naš Slaviša Jokanović.

Trećeplasirana Valensija koja je u padu forme, dočekuje Viljareal koji je u usponu. Valensija je kiksnula na tri od poslednja četiri susreta, pa Barsa sada ima osam bodova prednosti. Marselinov tim jednostavno mora da pobedi neugodni Viljareal kako bi ostao u trci, a zanimljivo je da je "Žuta podmornica" vezala dve pobede na Mestalji i da ima bolji međusobni skor 14-11 u trijumfima.

Inače, kolo otvaraju večeras Levante i Leganes, u sredu se sastaju Hetafe i Las Palmas, kao i Real Sosijedad i Sevilja u mini derbiju.

Đirona će u četvrtak pokušati da nastavi odlični niz na gostovanju Eibaru i da pokuša da skoči na šesto mesto koje vodi u Ligu Evrope, a tako će biti ako pobede, a Viljareal izgubi od Valensije.

Alaves i Malaga se sastaju u meču od "šest bodova" u direktnom okršaju za opstanak, Atletik Bilbao ide Betisu, a kolo u subotu zatvaraju Deportivo i Selta u derbiju Galicije.



Primera, 17. kolo:


Utorak:

Levante - Leganes 21.30

Sreda:

Hetafe - Las Palmas 19.30

Real Sosijedad - Sevilja 21.30

Četvrtak:

Eibar - Đirona 19.30

Alaves - Malaga 21.30

Petak:

Betis - Atletik Bilbao 19.30

Espanjol - Atletiko Madrid 21.30

Subota:

Real Madrid - Barselona 13.00

Valensija - Viljareal 16.15

Deportivo - Selta 20.45

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.