Koliko nisko si spreman da padneš za pare? Portugalci MORAJU da dovode fudbalere iz Kine?!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko nisko si spreman da padneš za pare? Portugalci MORAJU da dovode fudbalere iz Kine?!

Doduše, reč je o drugoligašima, ali da li je u redu da sponzor diktira kome sleduje ugovor?

Nekad se zadivimo kad čujemo šta su sve marketinški gurui iz fudbalskih klubova smislili kako bi u kasu umuvali dodatni svežanj novca. Nekad nam se smuči koliko nisko su spremni da idu. Poslednji slučaj iz Portugalije možda je i najbolji primer. Deset najboljih timova iz tamošnje druge lige će, naime, od sledeće sezone morati da u svojim timovima imaju barem po jednog kineskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalera jer tako nešto nalaže veoma kontroverzni sponzorski ugovor sa kompanijom Ledman iz najmnogoljudnije zemlje sveta.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali je Ledman u saopštenju naveo da će Portugalci morati da u Segundu (ubuduće Ledman Proligu) dovedu i barem tri kineska trenera koja će sticati znanje u Portugaliji. Doduše, ne kao šefovi struke, već kao pomoćnici. Ovih desetorica fudbalera su prema prvobitnom dogovoru čak morali da dobiju i zagarantovanu minutažu?!

Međutim, vest koju je Ledman i objavio - dok se potvrda uprave Segunde još čeka - izazvala je velike proteste na Atlantiku, pre svega samih klubova, ali i sindikata fudbalera, pa se čini da će Kinezi morati da odustanu od ovog poslednjeg zahteva.

Podsetimo, kineske kompanije su u poslednjih nekoliko godina kupile i 13 odsto akcija Mančester Sitija za 375.000.000 evra, 80 odsto Espanjola i 20 procenata madridskog Atletika za 45.000.000 evra... O igračima koje su odveli na Daleki istok da ne pričamo.

Moderan fudbal...

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.