Koliko bi Partizan mogao da dobije novca za transfer u FIBA Ligu šampiona?

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2020, 16:49

Koliko bi Partizan mogao da dobije novca za ''transfer'' u FIBA Ligu šampiona?

FIBA nudi bonuse i za plasman u domaćim šampionatima.

Početkom juna trebalo bi da bude i definitivno poznato da li će Partizan sledeće sezone igrati u Evrokupu ili će se opredeliti za veliki zaokret i prelazak u FIBA Ligu šampiona.

Ono što takođe treba razjasniti je i kakve finansijske uslove FIBA nudi za učešće u njenom elitnom takmičenju.

Jasno je, kvalitet klubova >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ne može da se meri sa konkurencijom u Evroligi, ali ovog leta bi nekoliko zvučnih imena moglo da podigne rejting FIBA Ligi šampiona, pogotovo ukoliko bi Panatinaikos sproveo u delo najave koje su se mogle čuti prethodnih dana, da bi iz Evrolige mogao da pređe u FIBA Ligu šampiona.

Jedan od klubova koji je već viđen za prelazak iz Evrokupa u FIBA Ligu šampiina je litvanski Ritas, a tamošnji košarkaški novinar Donatas Urbonas otkrio je kakve bonuse Ritas može da očekuje od FIBA.

Naime, prema njegovim nezvaničnim informacijama, FIBA će nagrađivati ostvarene rezultate njihovih učesnika i u domaćim, odnosno regionalnim takmičenjima.

Tako će se za prvo mesto u domaćoj ligi dobijati 400 hiljada evra, za drugo 250 hiljada, a za treće 150 hiljada evra.

Isti izvor navodi da bi Ritas već ovog leta od FIBA mogao da inkasira 250 hiljada, s obzirom da je bio drugoplasiran u litvanskoj ligi u trenutku prekida takmičenja.

Po toj logici, Partizan bi kao prvoplasiran u ABA ligi mogao odmah da dobije 400 hiljada evra, ukoliko se odluči da pređe u FIBA Ligu šampiona.

Ali, da sačekamo Partizanovu konferenciju za medije, zakazanu za 4. jun...

-

-

Some background information about EuroCup teams committing to Champions League. Last week Rytas Vilnius board member revealed that FIBA promised them to pay additional bonuses for the results in the domestic championship (LKL): 1st place - 400k, 2nd place - 250k, 3rd place - 150k

— Donatas Urbonas (@Urbodo) May 27, 2020

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.