Kolarov i Matić o meču sa Francuzima: Imamo kvalitet, iskustvo i zrelost!

Izvor: Press, 03.Sep.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolarov i Matić o meču sa Francuzima: Imamo kvalitet, iskustvo i zrelost!

- Francuska neće praviti nikakve kalkulacije, bez obzira što će to biti prijateljski meč. To je iskusna, profilisana i dobro izbalansirana reprezentacija. Mi ne smemo da letimo, moramo da vidimo gde smo. Malo je vremena za pripreme, ali imamo kvalitet da se suprotstavimo Francuskoj - rekao je Kolarov na konferenciji za medije u Sportskom centru u Staroj Pazovi.
Iskusni defanzivac smatra da rezultat ovoga puta nije u prvom planu, ali da će domaćin sigurno ići na pobedu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dobar rezultat uvek predstavlja podsticaj za start kvalifikacija.
- Važno je da u kvalifikacijama startujemo dobro. Imamo jasan cilj - to je plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Tome sve moramo da podredimo - rekao je Kolarov.
On smatra da reprezentacija Srbije ima veliko iskustvo, jer su mladi fudbaleri u protekle dve godine stasali i dobili na samopouzdanju.
- Imamo iskustva, zreli smo fudbaleri. Uz maksimum zalaganja možemo da se nadamo dobrim rezultatima u kvalifikacijama, koje su za nas od posebnog takmičarskog značaja - istakao je Kolarov, koji će protiv Francuske 50. put obući dres nacionalnog tima.
Levi bek Sitija smatra da šestorica srpskih fudbalera, koji igraju u Engleskoj, treba kod svakoga da izazovu respekt.
Ne bih želeo da nekoga uvredim, ali engleska liga je najbolja na svetu. U njoj se igra najbolji fudbal u Evropi. Za nas je važno to što toliko naših fudbalera igra tamo. Svi naši fudbaleri su dokazali da su dorasli tom takmičenju - smatra Kolarov.
Prvotimac Čelsija Nemanja Matić rekao je da nije uočio razlike u radu između novog selektora Dika Advokata i bivšeg Siniše Mihajlovića.
- Ništa specifično nismo radili u odnosu na ranije treninge. Jedina novina je u tome što nam je selektor govorio šta zahteva od igrača u defanzivi. Selektor nam tokom treninga ukazuje šta traži od nas i pokazuje kako neke stvari u hodu da rešimo. Za sada sve protiče u najboljem redu. Nadam se da će tako biti i kasnije - rekao je Matić.
Reprezentativci i stručni štab će još sutra boraviti u Staroj Pazovi, a potom će se preseliti u beogradski hotel „Hajat” gde će ostati do utakmice sa „trikolorima”.
Prijateljska utakmica Srbija - Francuska igra se u nedelju od 20.45 sati na stadionu Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:
U Monaku nisu planirali da prodaju Tigra
Bojkot Mundijala 2018. jedna od sankcija Rusiji?
Pjetro Fana: Janković pravi razliku na terenu
   
 
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Nova energija, novog selektora

Izvor: Politika, 03.Sep.2014

Dik Advokat od starta nametnuo disciplinu i radnu atmosferu na treninzima.- Kolarov: Trebalo je ranije da se odluči ko će nam biti selektor.- Izbor Petrovića -dobar potez..Ako je suditi po prvim treninzima u Sportskom centru u Staroj Pazovi onda od novog selektora treba očekivati dobar i pošten...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.